Researtiklar - Vietnam & Asien

Har du varit ute och rest och vill dela med dig av dina äventyr? Eller vill du bara "skriva av dig" lite? Logga in och skriv för allt vad tygen håller, det finns massor av människor här på vietnamportalen som vill läsa just din artikel, vi har runt 50.000 unika besökare varje månad. Har du inte redan ett medlemskap hos oss så kan du enkelt skapa ett, det tar bara 1 minut. Dela med dig av dina äventyr!

Artikelarkiv start | Bli medlem | Logga in

Skapad 2020-09-27 18:54
Kategori Reseberättelser
Område Vietnam
Läst ggr: 10072

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Namn: Mats
Från: Lödöse
Antal Artiklar: 21

Förord - Beskrivning av artikeln
Min bästa resa genom Thailand, Kambodja och Vietnam!
Skriven av signaturen Yessie i forumet...
Min bästa resa genom Thailand, Kambodja och Vietnam!Jag och mina två bästa vänner gjorde en underbar resa i februari som jag vill dela av mig med. Vi hade en ganska taight budget men ville bara komma till värmen och sola och bad i första hand men vi ville även passa på att se oss omkring och jag har varit mycket i Thailand så vi ville testa något annat också!
Vi flög till Bangkok med Aero Flot mellan landning i Moskva ca 7300 kr. Vi hade bestämt oss för att ta landvägen genom länderna och luftvägen tillbaka från Saigon till Bangkok, och det fungerade hur bra som helst, vi reste i 4 veckor.

Vi började med taxi till busstationen i Bangkok sen buss till Trat och färja till Koh Chang där stannade vi bara en natt på Lonley beach, ville ut till öarna runt om så fort som möjligt för att komma ifrån turisterna. Vi tog båt till Koh Wai där stannade vi i två nätter, helt underbart! Vi skulle ha stannat där fyra nätter och hoppat över Koh Maak med facit i hand.

Båt vidare till Koh Maak, två nätter där, ganska grumligt vatten.
Sen båt igen till Koh Kood, underbar ö som inte får missas! Där blev vi kvar fyra nätter pga att färjan till Kambodja bara gick på fredagar. Alla båtarna som vi åkte tog ca 1 timme, och kostade mellan 400-600 baht de var speed boats så behagligt!
Man kommer in i Thailand med båten men precis vid gränsen så vi åkte taxi ca 10 min sen var det är bara att tåga igenom, ca 1000 baht för visum man behöver inte fixa med nåt innan.

Sen beror det ju på vad man vill göra i Kambodja, vi ville sola och bada så vi begav oss såklart till shianoukville med taxi igenom hela landet (fick se mycket på detta sätt). Buss går bara på morgonen och vi ville inte spendera natten vid gränsen och eftersom vi var tre st så blev det inte så mycket med taxi ca 55 dollar. Det var helt tvärtemot öarna runt Koh Chang, fullt ös med restauranger, klubbar och försäljare m,m men vi gillade det mycket pga att vi hade haft det så lungt ett tag det var kul med lite omväxling Smile

Från Shianoukville tog vi också taxi, vi gjorde upp ett pris med en tuctuc kille som körde runt oss alla dagar och bussen skulle blivit dyrare ca 15 dollar var och taxi blev 40 dollar.
Vi åkte över gränsen till Vietnam och kom in i Ha Tien (inget visum behövs!), åkte moppetaxi det ända färdmedel som fanns från gränsen intill stan i Ha Tien.
Färjan över till Phu Quoc var tyvärr trasig så vi fick sova en natt i Ha Tien och ta den som gick på morgonen. Phu Quoc var helt underbart så vi blev kvar där 9 nätter. Vår plan var att ta tåget upp längs kusten i Vietnam men alla som vi frågade sa att om vi bara ville sola och bada så hade Phu Quoc de bästa stränderna och finaste vattnet. Eftersom vi hade rest runt så mycket på kort tid så var det skönt att stanna en längre stund på samma ställe.
Vi bodde jätte bra för 25 dollar natten för alla tre och det fanns massa god mat på nattmarknaden. Vi hyrde vespa flera dagar och tog oss runt ön och tittade på pepparodlingar, marknader och jätte fina stränder.
Efter det så tog vi flyget från Phu Quoc till Saigon ca 350 kr var så det var värt det hade vi hört. Sen var vi två nätter där och hann med en dagars tur på Mekong deltat och tunnlarna en dag och firade kinesiskt nyår på kvällen!
Om vi skulle göra om detta så rekommenderar jag att ta en längre tur på deltat för man kommer inte så långt på en dag.

Sen avslutade vi med shopping två dagar i Bangkok innan hemfärd Razz !

Hoppas detta gett några tips för er som planerar er resa just nu!
Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i kodenKommentarer som skrivits till artikeln


engla hej hej, jag och min kompis ska åka till thailand nu den 15 november och har tänkte ungeför samma som ni, alltså thaliand vietnam och kambodja. så vi undrar vad hela kalaset givk på?

tacksam för svar :)
david hero Hej , Vi ska åka till Vietnam i februari och undrar över var ni bodde på Phu Qouoc dit vi också planerat att åka.
Maya Bra tips, särskilt pris på hotell Puh Quoc och inrikesflyget. Jag planerar resa i maj med vuxen dotter. Tack!
simari Hej och tack för tipsen!
Vi ska göra en liknande resa hela familjen när min fru fyller år. Får jag fråga vilka bokningar ni gjorde hemifrån eller gjorde ni det mesta på plats "ad hoc"?
MVH
/Robert


 
© 1999-2017 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världenThailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand Tirendo.se - motorcykeldäck
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Länktips:
Vädret i Vietnam »