Con Dao på Vietnam

Har du varit på Con Dao?

Då tycker vi att du ska logga in på sidan med researtiklar och skriva om dina upplevelser där. Massor av svenskar vill läsa om just det Du har upplevt eller just Dina åsikter om Con Dao
Skriv om Con Dao »

Con Dao Öarna i Vietnam - något alldeles extra...

... för den som bemödar sig att ta sig hit vill säga. Lyckligtvis (och kanske olyckligtsvis) har man alldeles nyligen börjat trafikera sträckan Ho Chi Minh - Con Dao med flyg istället som tidigare med en rysk skramlande gammal passsagerar helikopter. Båten är inte att rekommendera då det ofta gungar kraftigt samt att den inte har något fast tidtabell. Den kör 2 turer var 10:e dag beroende på vädret. Con Dao är iallafall några otroligt vackra öar 13 timmars båtresa sydost om Ho Chi Minh, ca 180 km sydost om Vung Tau City närmare bestämt. Här finner du betagande stränder och en mycket rofylld tillvaro och en helt oexploaterad milj. Här finns ändå en del bra boende. Con Dao är ett distrikt som tillhör Ba Ria Vung provinsen. Ögruppen består av 16 öar och täcker en totalyta på 76 km2. Arkeologiska fynd har visat att Con Dao har varit en viktig hamnstad för länge sedan längs den berömda "silkesvägen".

Con Dao var fram tills 1975 en plats dit man skeppade fångar. Fängelsena på ön är ökända för vietnambor. Bilden till höger återspeglar bra vilka vyer som väntar en då man tar några fotsteg bortanför hotellen. Folktomma paradisstränder!
Con Dao och dess fantastiska ännu folktomma stränder

Omgivningar på Con Dao

Själva ön Con Dao har ca 20 otroligt vackra stränder och det är inga problem för den som vill finna en egen strandremsa i lugn och ro någonstans på ön. Huvudön Är mycket bergig och täckt av grönskande djungel.

på östra sidan av ön ligger den lilla staden Con Son Town. Här finns också nationalparkens högkvarter där man kan få mycket information om omgivningarna. Det finns inte många hotell på ön och de flesta ligger på Ton Duc Thang Road som löper utefter stranden framför byn.

Ön är ganska känd bland dykare eftersom här finns över 1000 hektar av korallrev samt närmare 1300 arter av marint liv under ytan. Självklart innebär detta att även snorklingen är nåt alldeles extra här. Läs mer om dykning på Con Dao här »

Hamnen utanför den lilla byn Con Son

Stranden utanför hotellen

Arbetare i Con Son Town


Karta över Con Dao Vietnam
Karta över Con Dao och öarna runt omkring

Con dao
 
Fakta om Con Dao

 • Invånarantal: 6.000

 • Yta: 76 km2

 • Båtresan hit tar ca 13 timmar. Sjögången kan ibland vara kraftig

 • För dig som gillar dykning så har du kommit alldeles rätt. Här hittar du en fantastisk undervattensmiljö och ofta bra sikt. Du kan läsa mer om dykning på Con Dao här »

 • Dagstemperaturen varierar runt 28 grader hela året om

 • Hyr en guide och ta dig till andra öar i arkipelagen eller gå på trekking i djungeln, det är billigt och helt klart värt pengarna!


 • Att ta sig hit

  Det finns två sätt att ta sig till Con Dao. Antingen med flyg eller med båt. Sedan Juli 2007 trafikeras Con Dao av flygplan och inte enbart av ryska äldre helikoptrar som tidigare. Från Ho Chi Minh avgår flyget en gång om dagen från Tan San Nhat Airport. Likaså från Con Daos flugplats Co Ong, avgår flyget 1 gång om dagen. Enkel resa tar ca 1 timme. Båtarna däremot kör 2 turer var 10:e dag (när = beroende på vädret) och har man otur kan det vara kraftig sjögång. Inget för den som har anlag för sjösjuka med andra ord. Enkel resa tar 13 timmar.

  Guidebok till Con Dao

  Besök vår butik och skaffa dig en guidebok inför äventyret. Perfekt att både läsa innan resan och använda som hjälp och rådgivare under resan. Vi säljer flera guideböcker på svenska till Vietnam, bl.a. Berlitz och Första Klass reseguider.
  Läs mer »
  Guidebok till Con Dao

  Tips om Hotell och Boende på Con Dao

  Thien Tan Hotel
  Con Dao Islands (Vung Tau), Vietnam
  Pris från 38 USD
  Läs mer »
  Con Dao Camping Hotel
  Con Dao Islands (Vung Tau), Vietnam
  Pris från 45 USD
  Läs mer »
  Con Dao Resort
  Con Dao Islands (Vung Tau), Vietnam
  Pris från 77 USD
  Läs mer »
  Hotell Con Dao Resort
  Con Dao Sea Travel Resort
  Con Dao Islands (Vung Tau), Vietnam
  Pris från 93 USD
  Läs mer »
  Hotell Con Dao Sea Travel Resort

  Klimatet på Con Dao

  Här råder två klimat, den "regniga säsongen" och den "torra säsongen". Regnsäsongen varar från April till november men är inte alls så dålig som det låter. I mitten av denna säsong, juni, juli och augusti regnar det periodvis varje dag men oftast bara mycket korta skurar, därefter skiner solen igen. Torrsäsongen sträcker sig mellan december och mars och då skiner solen mestadels. Temperaturen är stabilt runt 28 grader hela året om.

   
  © 1999-2019 VietnamPortalen            
   
  Annonsera här »  

  Tirendo.se - motorcykeldäckThailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
  Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
   
   
  Söker du Hotell Vietnam
  Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
  Länktips:
  Vädret i Vietnam »

      Tips från butiken!

  Vietnam & Angkor Wat Första...
  363:- 259:-
  Se alla erbjudanden i butiken