Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2020-06-20 19:23
Ändrad 2020-06-20 19:23
Kategori Reseberättelser
Område Thailand
Läst ggr: 130

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: nong paen mike
Namn: Mikael C Johansson
Antal Artiklar: 5
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Mitt (vårat)köp av bil och våra resor runt i Thailand 09-10. Från Isaan och upp till Chiang Mai och vidare ner till Krabi och upp till Isaan igen!En resa på 570-600 mil t.or!
Bilen var en riktig pärla och köpet är någonting jag aldrig kommer ångra!
En TOYOTA PICK UP 3 liters diesel motor och 4 dörrar samt SVART och naturligtvis en otrolig stereo samt GPS!
Bilist i Thailand!                 Ban nong paen-chiang mai-Bangkok-Krabi!

Hela berättelsen börjar med att jag och min fru börjar bli lite för slitna för att köra ca.5 mil t.or för att handla lite mera exotiska varor än man kan köpa i byhandeln så att säga.

Resonemanget började ta form när min granne sa åt mig att DU har ont i ryggen för att du kör för mycket Motorcykel och i dålig ställning dessutom!

Vilket jag naturligtvis tänkt på till och från men liksom aldrig gjort någonting åt.

Hur som helst så åkte i och tittade på Bilar och det var den ena bil handlaren efter den andra och alla började lägga till saker så som Stereo,GPS andra fälgar m.m.m det var IZUZU,MAZDA,NISSAN,TOYOTA.

Men jag hadde av vad jag sett under alla mina år i Thailand en känsla att det var en TOYOTA jag ville ha och i stan där vi storhandlar skulle det ta dom 2 månader att få fram just den modellen,färgen samt utrustningen som jag ville ha,och inkluderat i priset så klart!

Typisk Thailändsk förhalning tills man ger upp helt enkelt MEN inte jag inte eftersom jag visste att SÅ lång tid tar det definitivt INTE i Thailand.

Sagt och gjort så begav vi oss till en större stad (SAKHONNAKORN) där det visade sig att det skulle dom ordna på 3 veckor men ÅTERIGEN Thailand,,,suck!!!det tog 5 veckor men sen var den min för en för mig acceptabel summa och SPLITTERNY dessutom.

Vi startade en tidig morgon och hadde bestämt oss för att köra upp till GYLLENE TRIANGELN trippel punkten mellan Thailand,Laos,och Burma.

Och upp till Chiang Mai och Chiang Rai kom vi mycket smärtfritt och inte så mycket som en skråma på bilen (vilket nästan är ofrånkomligt i Thailand)men så långt allt väl.

Ned resan bestämde vi oss för att inte åka inom vårat eget utan fortsätta neråt (för målet neråt var ju Krabi)så vi körde sakta men säkert neråt tills vi kom till Bangkok,väl i Bangkok fick vi familje hjälp att köra bilen genom Bangkok och till Super highway mot Surathani vilket jag hadde haft stora problem med.

Resan till Krabi var lika lätt som att köra här hemma i Sverige,otroligt fina vägar och 4 filiga, En för mig otrolig resa men hemresan får bli en annan artikel för de e en historia för sig själv. Sawadee from nong paen mike!!

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältetAnnonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen