Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2021-03-18 07:37
Ändrad 2021-03-18 07:40
Kategori Tips för resan
Område Thailand
Läst ggr: 837

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Mats
Namn: Mats Oskarsson
Från: Lödöse
Antal Artiklar: 8
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Lite erfarenheter och information om Similan IslandSimilan Island - erfarenheter och infoSimilan Island: Själv har jag gjort tre tredagarsturer där jag bott på båtar för att fridyka runt bland öarna. Utöver det har jag tillbringat totalt 10 dagar vid tre tillfällen då jag gjort "samma" saker men bott på öarna.

Mina erafarenheter är att man ser lite olika sidor av samma mynt.

Till att börja med tycker jag att Koh Miang huvudön är en fantastisk plats. Men man skall inte vara där mitt på dan och tidiga eftermiddagen när det är fullt med folk från dagsturer. När dagsbåtarna ger sig av återvänder man till paradiset. Det finns flera varianter av boende på huvudön. Själv har jag bara hyrt ett tält. Det tält jag har fått har hållt väldigt bra standard. Man skall dock inte tro att det går att sova något vidare. Även om man är rutinerad och vet hur tältet skall luftas känns temperaturen som närmare en bastu än ett
svenskt sovrum. Dessutom är de söta fladdermössen som finns på ön inte helt tysta om man säger så...

Koh Miang

Standarden på de bungalows som finns på ön kan jag inte uttala mig om. De ser fina ut. Men flera som jag pratat med säger att de blev besvikna på standarden. Man måste dock tänka på att du bor mitt i en national park. Det finns "utomhus duschar" och restaurang på ön. Men det är serviceinrättningar med thailändsk standard. Funktionellt och bra för överlevnad, men inget mer. Ser man till boendestandarden anser jag att det har varit bättre att bo på båtarna.

Med utgångspunkt från Khao Lak: Poseidon Bungalows är det ställe jag bott på i Khao Lak. Har därför tillbringat ganska mycket tid där efter Tsunamin. För mig passar det perfekt där det ligger avskilt i "djungeln" vid en med svenska mått mätt fin sandstrand. När man är i Thailand blir man ju bortsskämd, och med Thailändska mått mätt är stranden inget märkvärdigt. Framförallt är det väl sikten i vattnet som inte är så bra som på många andra ställen.

Den som vill ha hålligång skall välja något annat, även om det inte tar lång tid att ta en taxi in till Khao Lak. Det man får är lugn miljö, en bra resturang, trevlig personal och ett i mina ögon prisvärt boende.

Vill man åka med på poseidons 3 dagars snorklingstur till Similan islands bör man boka i förväg. Enligt vad jag hört när jag åkt med brukar/brukade de bli fullbokade. Skall du bo i Khao Lak och åka med speedboat på en dagstur ut till Similan så kan du boka det dagen innan. Det finns flera företag som kör dessa turer varje dag.

När det gäller att rekomendera olika arrangörer så kan jag säga att ingen av de 3 olika som jag har åkt med till Similan islands har varit dålig. Däremot har jag tyckt att Similantours 3 dagars tur har givit mig mest. Mycket beroende på att då jag åkt har det varit svenska guider med. Det har varit trevliga thailändare som skött det mesta på båten. Fördelen med en svensk guide är att du kan få instruktioner om exakt vad du skall titta efter på varje plats. De kan också förklara om endel saker som kan vara farliga. Även om min engelska är flytande på turistnivå så blir helhetsupplevelsen mer givande om man får mer information. Jag tror att det är ännu viktigare med barn och om man är nybörjare. Men det är ju inte säkert att de har svenska guider där nu. Gör en ordentlig sökning på internet. Även om något är bra, kan ju något annat vara bättre.


Varför skall man åka till Similan Island?
Stränderna på huvudön är väldigt fina och vattnet klart. Vidare finns det endel spännande djur på ön som vandrande krabbor, en speciell sorts höns, söta fladdermöss och flera sorters ödlor mm. Den största behållningen är dock under vattnet. Man ser mycket även som nybörjare när man snorklar. Det skall dock sägas att det underlättar för att se vissa saker om du klarar dyka ner ett par meter. För den som har ett stort intresse för det marina djurlivet är det nog trots allt bäst att bo på en båt. Med lite mer intresserade medpassagerare lägger ofta guiderna ner mer tid på att hitta guldkornen. Men man kan få oförglömliga upplevelser även med dagbåtarnas guider om du har tur. Jag hade turen att lyckas filma två frisimmande leopardhajar(helt ofarliga) vid ett tillfälle.

Skrivet av signaturen Klasse i forumet

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältetAnnonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen