Researtiklar - Vietnam & Asien

Har du varit ute och rest och vill dela med dig av dina äventyr? Eller vill du bara "skriva av dig" lite? Logga in och skriv för allt vad tygen håller, det finns massor av människor här på vietnamportalen som vill läsa just din artikel, vi har runt 50.000 unika besökare varje månad. Har du inte redan ett medlemskap hos oss så kan du enkelt skapa ett, det tar bara 1 minut. Dela med dig av dina äventyr!

Artikelarkiv start | Bli medlem | Logga in

Skapad 2010-03-14 10:18
Kategori Information & fakta
Område Vietnam
Läst ggr: 6349

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Namn: mike6161
Från: Uppsala
Antal Artiklar: 1

Förord - Beskrivning av artikeln
Matnyttig info om Kambodja och Vietnam. 2 länder vi kan rekommendera.Kambodja/VietnamKambodja:
 Det går snabbt och enkelt att få visum på flygplatsen i Phnom Penh (förmodligen lika enkelt i Siem Reap) och kostar 20 dollar. Däremot så är det en utreseskatt på 25 dollar när man ska ut från Kamboja, som man får betala på flyplatsen.
Det är enkelt att vara där, trevliga människor, bra mat, bra boenden, det finns gott om travelagents där, enkelt att boka det mesta, ingen större mening att växla från dollar till Riel, Utan det går bra att handla med dollar överallt.

Bästa sättet ett ta sig norr eller söderut från Phnom Phen förutom med flyg är med buss, det är billigt och bra bussar, dom håller tiderna, bra vägar.
Det finns motobike att hyra, men det krävs körkort, så det är inget att rekommendera, Vi torskade för polisen..:) fick böta 30 dollar.

 Åk tuk-tuk istället men gör upp priset först och pruta kraftig, för övrigt när man ska handla på marknader och andra ställen så kan man pruta 40-50%.
Vi kan rekommendera Sakura hotel i Phnom Phen.
 
Vietnam:
Lite struligt med visumet där, så ha gärna ett färdigt visum klart när man kommer till Vietnam, men det går att fixa på plats också men då är det lite struligt och tar tid.

Det är mycket trevliga varma människor där, hjälpsamma men lite dåliga på engelska tyvärr, så det kan bli lite svårt med kommunikationen...:) men det brukat alltid lösa sig. Det är Mycket billigt att bo och leva i Vietnam och underbart.
Växla över till Dong på en gång, för dom vill helst ha allt i Dong, förutom resebyråerna/hotell som gärna tar dollar. Det är i princip samma kurs överallt, ( runt 19000 Dong för en dollar ) man kanske kan få lite mer på hotellet men bor på, men annars samma kurs, och det spelar ingen roll vad men har för valör på dollarsedlarna, man får samma kurs ändå.
Det finns hur många travelagents som helst i alla turistorter, och dom har gott olika resmål, men gå runt och kolla priser för det skiljer kraftig mellan byråerna.
Det är bra vägar där, bästa sättet att förflytta sig förutom flyg är med buss, billigt och mycket bra bussar, och mycket bra vägar.

Dom har många "sleepingbussar" som går nattetid mellan olika orter, men om man åker dom ska man ha pengar och pass nära sin kropp för det förekommer stölder på dom bussarna.
I Vietnam är det mest bara taxi som gäller och dom har taxameter och billiga. Ska men förflytta sig mellan olika orter (som ex Saigon-Nha Trang) så kan vi rekommendera flyg, det är mycket billigt att flyga, en enkel Saigon-Nha Trang kostar 288kr ( när man bokar genom internet ) och 55 min flygtid.

För övrigt så gäller det samma här som i Kambodja, när man ska  handla på marknader och andra ställen, pruta kraftigt 40-50%. Vi kan rekommendera att köpa glasögon i Vietnam, Som ex kostar proggresiva glasögon inkl bågar och synundersökning mellan 400-800kr och är klara på 2 dagar.
Vi kan djupt rekommendera Hoang Pong hotel i Saigon, och Ruby hotel i Nha Trang, men det finns hur mycket boende på alla ställen.
Nha Trang expanderar med rasande hastighet, skyskraporna ploppar upp som svampar.

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Natalliie Läste nyss att man får stanna i Vietnam 15 dagar utan visum, men man måste ha en biljett till ett annat land! Om jag nu vill ta buss/båt till Kambodja, vet du hur hårda dom är på sånt? :)
Macke64 Dem är inte jättehårda, det största problemet blir på alla hotell/hostels där dem vill ha ditt pass med visum, men när du förklarat att du är svensk och därför inte behöver visum då så går det bra, men kan ibland ta lite tid för dem att kolla. det med biljetten räcker att du har returbiljett hem...
Micke Skall åka ner nu efter jul till Kambodja / Vietnam Blandannat. Har funderat mycket på hur mycket tid man behöver lägga ca: för att uppleva dom olia sakerna. Och Hanoi? Var ni även där?

Tack för info.
Paulina Bra info :) Men jag undrar från vilka internet sidor man kan boka inrikesflyg i Vietnam? ska dit i vinter och landar i Hanoi då, men ska söderut och flyger helst neråt i landet. :)
Ina Som backpacker, måste man förboka hostels och inrikes flyg? Eller kan man i princip sätta sig på flygplatsen och ta första bästa flyg? Hittar inte om det finns billiga hostels på Phu Quoc, någon som vet något billigt bra ställe att bo på där?
Micke Hej Paulina, när det gäller flyg i Vietnam så är det Vietnam airlines, där kan du boka online och det funkar klockrent, å mycket billigt.
Man behöver inte förboka varken hotels eller flyg. Men det kan ju vara en fördel att boka flug i förväg för man vet ju inte hur många som flyger just den dagen man själv vill flyga. När det gäller hostel så finn det hur måga som helst att välja på, i alla falla i Saigon å Nha Trang. I Phu Quoc har jag inte varit så det kah jag tyvärr inte svara på. Men kolla på bokavandrarhem.com, där finne det mycket.
Annika Hej!
Tack för bra info. Vi ska åka till Siem Riep i januari och sedan ta oss till Phnom Pehn och vara där några dagar, sedan ska vi vara lite vid Kambodjanska kusten innan vi tar oss in i Vietnam. Vi kommer att vara i Vietnam i knappt 2 veckor, vi gillar sol och bad och älskar att snorkla. Har du några tips på bra ställen som vi inte ska missa? Är det något annat som man bör tänka på eller ta med sig på resan? Tacksam för alla tips :)
Micke Hej Annika.
Tycker ni ska ta en tur på Mekongfloden när ni är i Saigon, det finns många turer att välja år vraka på. Nha Trang tycker vi va bra, vi va där i 10 dagar, fin lång strand, många matställlen å hotell. Åker ni dit så tycker jag att ni ska passa på att åkta till Bahoo Waterfalls, det va mycket fint med härliga berg å klippor å underbra små laguner, men ränka med att bli svettiga på vägen upp..:)...man får vara som en bergsget.
Får önska er bra å trevlig resa å många finna minnen med er hem.
asia4ever Här kommer lite hjälp till frågor som ställts nedan:
Flyg: Jetstar, Vietnamairlines och Air Mekong flyger alla inrikes, alla går att boa via internet. Vietjet (vietnamesiska airasia bolaget) är under uppstart och även indochina kanske kommer att flyga inrikes Vietnam i frammtiden

Hanoi: Besökte Hanoi första gången i 2003 och fullständigt älskade staden. Var tillbaka i Hanoi nu i november (2010) och tyckte mycket hade ändrats. Jmf med Saigon är trafiken tuffare (de kör snabbare och gasar när du skall korsa gatan), även flera "lurendrejare" särskilt inom Gamla Stan. Stannade ca. 10 dagar men mycket osäker på om jag åker tillbaks till Hanoi. Saigon däremot, har jag under 2010 stannat 10-11 veckor utan att tröttna, och det blir flera stopp där även under 2011.

Hur mycket tid: Ca en vecka vid varje Vietnamdestination är min rekomendation. Några ställen räcker det med 5 dagar, andra behöver flera veckor för att lära känna

Förboka boende? Inte nödvändigt, själv använder vi för det mesta lokala taxichauförers rekomendationer eller använder "hotell raggarna". Men det är bra att vara påläst på vilka områden och prisklass man kan tänka sig
Maria o J-O Siem reap flygplats: man ställer sig i ett led, lämnar äver pass, en passbild + penga till gubbe 1, sen sitter 17 personer på rad o stämplar o har sej, innan tjej nr 19 lämnar ut passet.
OBS varken ATM eller fotoautomat före passkontrollen...


 
© 1999-2019 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världenThailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand Tirendo.se - motorcykeldäck
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Länktips:
Vädret i Vietnam »