Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Vietnam

Skriv researtiklar och reseberättelse till Vietnam. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2021-03-14 10:18
Ändrad 2021-03-14 17:20
Kategori Information & fakta
Område Vietnam
Läst ggr: 994

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: mike6161
Namn: Mikael Törnebro
Från: Uppsala
Antal Artiklar: 1
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Matnyttig info om Kambodja och Vietnam. 2 länder vi kan rekommendera.Kambodja/VietnamKambodja:
 Det går snabbt och enkelt att få visum på flygplatsen i Phnom Penh (förmodligen lika enkelt i Siem Reap) och kostar 20 dollar. Däremot så är det en utreseskatt på 25 dollar när man ska ut från Kamboja, som man får betala på flyplatsen.
Det är enkelt att vara där, trevliga människor, bra mat, bra boenden, det finns gott om travelagents där, enkelt att boka det mesta, ingen större mening att växla från dollar till Riel, Utan det går bra att handla med dollar överallt.

Bästa sättet ett ta sig norr eller söderut från Phnom Phen förutom med flyg är med buss, det är billigt och bra bussar, dom håller tiderna, bra vägar.
Det finns motobike att hyra, men det krävs körkort, så det är inget att rekommendera, Vi torskade för polisen..:) fick böta 30 dollar.

 Åk tuk-tuk istället men gör upp priset först och pruta kraftig, för övrigt när man ska handla på marknader och andra ställen så kan man pruta 40-50%.
Vi kan rekommendera Sakura hotel i Phnom Phen.
 
Vietnam:
Lite struligt med visumet där, så ha gärna ett färdigt visum klart när man kommer till Vietnam, men det går att fixa på plats också men då är det lite struligt och tar tid.

Det är mycket trevliga varma människor där, hjälpsamma men lite dåliga på engelska tyvärr, så det kan bli lite svårt med kommunikationen...:) men det brukat alltid lösa sig. Det är Mycket billigt att bo och leva i Vietnam och underbart.
Växla över till Dong på en gång, för dom vill helst ha allt i Dong, förutom resebyråerna/hotell som gärna tar dollar. Det är i princip samma kurs överallt, ( runt 19000 Dong för en dollar ) man kanske kan få lite mer på hotellet men bor på, men annars samma kurs, och det spelar ingen roll vad men har för valör på dollarsedlarna, man får samma kurs ändå.
Det finns hur många travelagents som helst i alla turistorter, och dom har gott olika resmål, men gå runt och kolla priser för det skiljer kraftig mellan byråerna.
Det är bra vägar där, bästa sättet att förflytta sig förutom flyg är med buss, billigt och mycket bra bussar, och mycket bra vägar.

Dom har många "sleepingbussar" som går nattetid mellan olika orter, men om man åker dom ska man ha pengar och pass nära sin kropp för det förekommer stölder på dom bussarna.
I Vietnam är det mest bara taxi som gäller och dom har taxameter och billiga. Ska men förflytta sig mellan olika orter (som ex Saigon-Nha Trang) så kan vi rekommendera flyg, det är mycket billigt att flyga, en enkel Saigon-Nha Trang kostar 288kr ( när man bokar genom internet ) och 55 min flygtid.

För övrigt så gäller det samma här som i Kambodja, när man ska  handla på marknader och andra ställen, pruta kraftigt 40-50%. Vi kan rekommendera att köpa glasögon i Vietnam, Som ex kostar proggresiva glasögon inkl bågar och synundersökning mellan 400-800kr och är klara på 2 dagar.
Vi kan djupt rekommendera Hoang Pong hotel i Saigon, och Ruby hotel i Nha Trang, men det finns hur mycket boende på alla ställen.
Nha Trang expanderar med rasande hastighet, skyskraporna ploppar upp som svampar.

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Natalliie Läste nyss att man får stanna i Vietnam 15 dagar utan visum, men man måste ha en biljett till ett annat land! Om jag nu vill ta buss/båt till Kambodja, vet du hur hårda dom är på sånt? :)


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen