Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2021-03-17 08:51
Ändrad 2021-03-23 08:34
Kategori Reseberättelser
Område Thailand
Läst ggr: 5945

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: stepside88
Namn:
Antal Artiklar: 1
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Första långresan och det med 2 barn o morfärldrar.Thailand 2009Alltid velat resa till Thailand och i mars -09 skulle det bli av.Gjorde enligt mig mycket research före resan tex satt man på Thailandguiden varje kväll.Hittade flygstolar fixade med pass etc.

Så på morgonen den 2:mars klev vi på tåget mot Stockholm... frusna var vi med våra tjocktröjor och vårat handbagage. För det var ett av tipsen som folk gav oss var att bara åka med handbagage, men med kvaliten på väskor i thailand så rekommenderar jag ta med en egen haha
Anslutningsbuss från Båstad till Arlanda......checkar in och sen bär det iväg.

Nu är frusna tår ett minne blott, i planet serverade dom gratis dricka och drinkar, mat och snacks.
Vi åkte med thai airways och det kan jag varmt rekommendera. Det var svårt att få någon ro att sova när adrenalinet pumpade för fullt. Även att sitta upp och sova var ovant, men barnen fann sig till ro och var riktigt duktiga =)

När vi landade i Bangkok ca 11 timmar senare var alla lite slitna och värken i benen talade sitt språk så att få sträcka ut dom lite kändes inte helt fel.

I bangkok väntade våran chaufför som skulle föra oss till Koh chang alltså ytterligare fem timmars resande. Nu i efterhand så var det ett bra beslut att fixa transfer från flygplatsen direkt hemifrån. särskilt när man har barn med sig och att man är lite trött efter resan, och att det var första gången vi rreste till thailand.
Nästa gång kanske vi fixar även detta på plats eftersom det finns gott om taxibilar som står och väntar på nyinfugna falanger som är lätta att lura haha

Trafikregler gäller tydligen bara när polisen ser dig, vi trodde ett tag att det inte fanns några hastigetsbegränsningar men tydligen fanns det även det fast vi inte såg röken av dom där nere.

Vi gjorde misstaget att inte byta om på flygplatsen så på färjan till koh chang smälte vi nästan bort =) Vi var dom enda som hade långärmade tröjjor och jeans kan jag säga hehe båten tog ungefär 40 minuter sen slingrade sig vägen uppåt uppåt herregud vilka vägar.

Resan dit var lååång men guud va det var värt det, framme på Siam Beach resort på lonely beach var det som att möta paradiset långa stränder inget folk och bara 20 meter till havet från våran bungalow helt fantastiskt =)

Barnen sprang ner till stranden medan vi satt uppe på våran altan och drack kaffe och konstaterade att nu har semestern börjat.

Man tycker allt är så billigt men många bäckar små blir till en stor å haha men vi levde som drottningar och kungar där nere, gjorde saker vi inte kunnat unnat sig här hemma. Vilken barnfamilj äter ute varje dag tex bara det kändes lyxigt.

Maten var kanon men vi vågade dock inte äta ute ute all

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Kent Kul att läsa om er resa. Jag var första gången på Koh-Chang för 8 år sedan och jag lovar att det var ett paradis då. Lonely beach fanns bara en strandbar. Inget mer. Nu är det byggt en massa men stranden och vattnet är forfarande lika fint.
Angelica Vad kostade resan från Bangkok till Koh chang och hur bokade ni den?
Ida Vi ska till koh chang nu i november... vad rekommenderar du på ön? Vi har inga barn utan åker på smekmånad... ngt vi inte får missa?

mvh Ida


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen