Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2020-09-14 13:44
Ändrad 2020-10-02 15:44
Kategori Resa med Barn
Område Thailand
Läst ggr: 7177

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Mats
Namn: Mats Oskarsson
Från: Lödöse
Antal Artiklar: 8
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Har precis kommit hem från en resa på 3 veckor med min familj, med 1 st 11 månader och 1 st 11 år gamla barn. Jag uppmuntrar alla att resa med barn och att inte vara rädda för det. Denna artikel beskriver en del tips om att resa med barn i ThailandResa med barn i ThailandHar precis kommit hem från en resa på 3 veckor med min familj, med 1 st 11 månader och 1 st 11 år. Vaccin till ett barn under 2 år blir gammaglobin tror jag det heter.

Inga som helst problem att åka med en så liten tjej. under 3 veckor finns ingen som helts Annledning att ta med allt finns att köpa på de flesta små och stor affärer. Vi körde med några thaiblöjor hette typ  Resa med barn Mama Poko kommer inte ihåg. Men dom funkade minst lite bra som våra här hemma. Våtservetter, alkohol till händer finns också. Barnmat kan jag säga finns inte i riktig samma mängd som hemma med det fanns på dom stora varuhusen typ Central, Lotus, Robinsson och Big C och våra dotter åt som utan några problem.

En sak att tänka på är att inte packa ner alla barnmat i resväskan så man strå utan om man åker på någon försening utan se till att ha 1 påse med i handbagaget inge problem med det i tullen för oss.

Solskyddsfaktor till små barn köper man till ett mycket bättre pris i Thailand än hemma i Sverige. Badkläder med UV-skydd som vi hade med finns även att köpa på Big C fast vi hittade inte till så små barn som vi har. Så det är nog bättre att köpa hemma. Och det är något som jag kan rekommendera att köpa.

Vi hade med 1 st shoppingvagn som var till vår dotter och den ska man se till att man får ha med ända fram till flyget och det funkar utan några problem. Det vi missade var att se till att vi fick den mellan Bangkok och Phuket på dit resan, skulle ha varit skönt att ha henne sovandes i den under tiden vi väntade. Det fixade vi på hemresan.

Flyger man med thai ska man se till att få platser i mitten precis framför en vägg så man kan få en säng till sitt barn. Det gäller upp till en viss storlek på barnet vet ej vilken.

Värmeutslag är något som små barn kan få med är inget som är något farligt det blir oftast små röda prickar. Vår flicka fick det under vår 1:a veck med dessa försvann under en dag med lite sämre väder och mycket tid i ett köpcentrum. Tänk på att ha med en filt det är rätt kallt i dessa större köpcentrum tex Central festival i Phuket town.

Saker som man kan tänka på att köpa i Thailand är tex små 4hjulingar i plast som är för banr från 1-3 år kostare på Lotus ca 64 kr, små barn cyklar tex tjejcykel 20” kostade ca 250 kr. Inga som helst problem att ta med på flyget fixa bara en stor låda och trycker mer dina saker i fylöl den sadan med skor och annat som man kanske inte vill ha i resväskan. Cykel får man i låda så låt den bara vara.

Artikeln är hämtad från Thailandguidens forum

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Krille Superbra!!! precis den informationen som jag letade efter ju
linda tack för tips!!! vi ska åka i dec med våran 8 mån gamla son!
Sofia Jättebra att få läsa lite om att resa med små barn i Thailand. Jag och min sambo ska resa med vår då 13 månaders dotter i januari
Lina tack så mycket för den bra infon!! jag ska åka med min 14 månaders son i april=) första gången för familjen i thailand
Marika I de felsta butiker i Thailand finns något som kallas "Antibacterial powder" och det funkar superbra mot värmeutslag!


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen