Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2021-02-13 16:08
Ändrad 2021-02-13 16:08
Kategori Guider
Område Thailand
Läst ggr: 10604

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Åkerman
Namn: Martin Åkerman
Från: Fjollträsk
Antal Artiklar: 4
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Tänkte skriva lite vettig information från våran resa som ägde rum mellan den 7:e januari - 2:e februari 2008. Tänkte att det kanske var någon som skulle finna det hela intressant.
Eftersom jag själv gärna hade fått detta innan vi åkte.
Artikeln är hämtad från forumet och signaturen Jackie85




Våran Thailandresa 2008



Tänkte skriva lite vettig information från våran resa som ägde rum mellan den 7:e januari - 2:e februari 2008. Tänkte att det kanske var någon som skulle finna det hela intressant.
Eftersom jag själv gärna hade fått detta innan vi åkte.

Först och främst köpte vi biljetter med Finnair Sträckan Göteborg - Helsingfors - Bangkok i sommras för drygt 7500 sek per person tur/retur ( Detta är inte ett extremt bra pris men helt okey). Om Finnair har jag bara posetivt att säga. Jättebra service, Fräscha Flygplan och väldigt bra med benutrymme ( min kille är 1,87 och hade inga problem över huvudtaget ), Supergod mat (oxfilé och potatisgratäng ).

Men för att komma till resan så landade vi Bangkok. Efter att ha läst på detta forum så letade vi mycket riktigt upp det där taxibåset där man faktiskt fick "riktiga" taxibilar....Det stämde inte!...Vi fick betala 50 baht innan vi fick bilen...sedan fick vi en tvåfärgad ( inte en riktig taxi) bil som va totalkvaddad, taxichafören kunde knappt engelska och vi fick betala drygt 600 baht till hotellet som låg vi MBK, Riktigt dåligt!

I Bangkok bodde vi på ett hotell/guesthouse som hette Wendy's guesthouse, också kallat Wendy House. Det va verkligen kanon! Låg drygt 2-300 meter från MBK och Siam och National Stadium stationen med skytrain. Rummen va jättebra, toaletterna kanon fräscha (kan lägga till att jag är ganska kräsen). I trappan va det däremot ingen lyx kan jag lova men personalen va jätteduktiga på engelska och läget va super! Frukosten va däremot inget att hurra för. Vi betalade 1000 baht/natt för 2 personer och hade då ett dubbelrum med a/c, tv mm.

När det gäller taxibilar skall man enbart åka med taxibilarna som är enfärgade (rosa,orange,blåa,gula,röda etc) Kräv att åka med taxameter. Vi betalade aldrig mer än 60 baht för någon resa inne i Bangkok. Skytrain är däremot smidigare då man slipper fastna i köer.

Skulle rekommendera två marknader om man vill shoppa relativt billigt. Suan Lum Night Bazar och Pratunam. På dessa ställen fanns det mesta och lite till. Annars funkar ju alltid MBK också.

Efter Bangkok åkte vi med AirAsia (typ Asiens RyanAir) till Phuket. Där bodde vi på Kata Beach i en vecka och måste faktiskt säga att jag blev posetivt överaskad över att det va såpass lite turister som det va. Vi bodde däremot långt ner på Kata Beach mot Kata Noi men jag tyckte det va supermysigt. Kanonfina Stränder och Klart vatten. Kata Noi va en jättemysig liten strand, men tyvärr lite grummligare vatten. Karon åkte vi till en gång och ville åka tillbaks direkt, Kändes som Mallis, För jävligt rent ut sagt. Smutsiga Stränder, fruktansvärda försäljare och mycket fulla människor. Inget för oss. I Phuket så åkte vi mest något som kallades för Songtaew och det funkade kanon, kostade ungefär 100 baht mellan dom olika stränderna (Då prutade vi visserligen inte så det är säkerligen billigare) Man kan även ta bussen för 25 Baht och det va även det mycket smidigt!
På Kata Beach åt vi på en restaurang som hette Kata Food. Jättetrevlig personal och supergod mat till bra priser. (70 baht/pers). Vi passade även på att göra en heldagsutflykt till lite olika ställen. Maya Bay och Phi Phi, Khai Noi (tror det stavas så,en obebodd ö med kristallklart vatten). Viking Cave och Monkey Beach. Båten vi åkte med hade över 675 HP och all dryck och mat ingick. Det va en riktig kanonutflykt, detta betalade vi 1500 baht/pers för även att det stod 3000/pers i broshyren. Säger bara Pruta!!!

Efter detta åkte vi vidare till Koh Samui. Det va tyvärr en stor besvikelse. Den första veckan bodde vi på den norra delen av Chaweng Beach. Ett riktigt fint hotell med privat strand, men extremt grummligt vatten. Eftersom vi ogillade Koh Samui så mycket och dumt nog redan hade betalat hotellet så åkte vi iväg till Koh Tao för att komma "undan" i några dagar. Där gjorde min kille 4 dyk, va tydligen riktigt bra sa han. Han fick se en liten haj, en stor rocka som han fick kort på och en orm. Jag däremot rädd som jag är för vatten höll mig på båten och solade. Koh Tao va en jättevacker ö. Otroligt lugnt tempo och alla va jättetrevliga.
Efter detta begav vi oss tillbaks till Koh Samui men då till Lamai, som visade sig ha ännu sämre bad. Massa skräp i vattnet och så höga vågar att man inte ens kunde bada. Däremot lite lugnare tempo än Chaweng Beach. Vi passade här på att rida på elefanter och lära oss att laga Thaimat. Rekommenderar jag starkt. Kostade 800 baht/pers och då va man ute hela dagen och åkte till vattenfall m.m.

Efter 5 dagar på Lamai åkte vi tillbaks till Bangkok/Wendy House för hysterisk shopping. Kan rekommendera taxibilarna på Departures. När man landar hamnar man på bottenplanet på flygplatsen, Gå inte ut genom dörrarna utan åk istället högst upp där departures är. Taxibilarna som kommer med folk som skall till flygplatsen står där och får inte stanna så det är bara att hoppa in och ALLA kör med taxameter och är bara glada att slippa åka tomma tillbaks till stan, då kostade det runt 250 baht med tullarna inräknade.Väl i Bangkok åkte vi till Floden och Grand Palace och Liggande buddhan, helt klart värt ett besök! Och kostade ingenting, tror det gick på runt 400 baht/pers inkluderat skytrain, flodbåten, inträden och taxi hem. Mängder av shopping blev det också. MBK och marknaderna va välbesökta kan jag lova. Kändes som man hade fotbollar till fötter när dagarna var slut. Åt gjorde man godast vid tanterna som lagade mat i små matstånd, kostade runt 20 baht och va supergott!

Lite bra prisinformation för den intresserade:

1,5 liter vatten 15 baht
620 ml Singha 50 baht
Smirnoff Ice 55 baht
Godispåse 60 gram 15 baht
Chipspåse (mindre variant) 20 baht
Cigaretter 67 baht
Yoghurt (portion) 15 baht
4 Baguetter 30 baht
Läsk 1,5 liter 30 baht
Kakor 15-30 baht
Glass 8-20 baht
Ananas 30 baht
Bananapancake 30 baht
Nudel och kycklingsoppa 35 baht
Green curry,chicken,rice 70 baht
Pizza 200 baht
Spaghetti Bolognese 140 baht
Burger King 2-400 baht
McDonald's 1-200 baht
Telefonkort 100 baht (till Sverige 20 baht/min)
T-Shirt (billabong/Versace) 150-200 baht
Badshorts Billabong 250-350 baht
Bikini (Gucci, Burberry) 400 baht
Tjej toppar 150 - 200 baht
Badhandduk 200 baht
Shorts (vanliga) 2-300 baht
Cyklop och Snorkel 900 baht (temp glass)
Cyklop (modell bättre) 1000 baht
Kjol 250 baht
Sandaler 300 baht
Solglasögon 200 baht
Kepsar 200 baht
Jeans 6-800 baht (D&G, Replay, Diesel, Victoria Beckham )
Solskyddsfaktor 180-500 baht
Triumph BH (kändes som det va bra kvalitet) 600 baht
Snygga trosor 20 - 100 baht
Kalsonger Calvin Klein m.m 130-200 baht

 

Artikeln är hämtad från forumet och signaturen Jackie85





Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


pia vad tråkigt att du inte gillade karon beach. vi bodde där 1/1-16/1-08 och trivdes mkt bra. stranden och vattnet var rent, inga fulla typer däremot fanns det för mkt försäljning för min smak/pia
christian när jag började läsa artiklen så tänkte ja, energisk person, när jag läste inköpslistan på slutet tänkte ja- mår människan bra egentligen??
John Det e ju ingen inköpslista, det är lite prisinformation.
nina tack för informationen. Ett tips nästa gång ni åket till bangkok. besök baiyoke skyhotel - thailands högsta hotell/byggnad. Kostar 200bh/pp och så får man en drink på köpet. Här får man inte vara höjdrädd för det är nämligen glashiss till 74våningen. sedan får man ta hiss och trapporna till 88våningen. Sevärt!! sedan ska ni testa på å gå på bio. kostar 500bh /pp. ifall man tar lyx(!) Man satt i fotöljer och när man luta sig bakåt så låg man ner. man fik en filt å kudde med. Man fick även drinkar plus påfyllnad, popcorn och chips. Och det var inte dubbat. Sist ja va på bio i thailand fast i Nakhon Sawan för ca5årsedan så va det dubbat. inte roligt! Men ni får ha en trevlig resa nästa gång det blir. MVH Nina
ville Tack för info att man ska gå upp till departure för att ta taxi till stan. Det ska jag verkligen göra i juli på min första resan till Bangkok.
Erik Wadin Vilken fin text ni skrivit! Nyttig info! =)
Jonas Kommer nog aldrig hålla med dig om Karon Beach, det var inte så att du hamnade i Patong? Jag har vart i Karon 6 år i rad mer eller mindre och jag har aldrig upplevt det som du skriver. Tråkigt att du råkade ut för detta men återigen, det är turister i hela Thailand.
Elin Hejsan, tack för all information. Vi skall till Kata beatch nu i dec 08. Blev lite förskräkt när man läste 70/bath osv, kollade på forex var ju inte alls mkt pengar. Synd att karion inte var något bra, hoppas att nästa resa blir bättre ..när/om ni besöker det igen.

Har hört att det så underbart där.
Mvh// Elin
Barbro Så kul o tack för era tips, roligt att läsa o ta del av era utflykter.
Olle
jag och min familj älskar Thailand vi
åker dit varje år över jul. Vi är borta i en månad och besöker många olika ställen.
JAg rekomenderar starkt..
Ko lipe en liten liten ö långt ner i Thailand Ön är väldgt liten men det bästa jag sett. Mysigt, Inte för mycket folk, du bor mitt på stranden, Underbar mat ´, snorkla direkt från stranden, massa med underbara utflykter. En underbar upplevelse för dom som vill ha det lungt och bara slappa vid stranden.
På ön finns det inga bilar man går tvärs över on på cr 20 min
Det finns en liten by som man kan gå igenom och få se hur dom bor.
Ett helt underbart ställe som ingen får missa som åker till Thailand.
Inte ås mkt shopping.
På kvällarna dukar dom ut vid stranden eller så går man en stig in där de finns massa med mysiga resturanger och lite shopping.
Rekomenderar starkt Banana tree en bra resturang där man känner sig som hemma, dom vissar även en ny film varje kväll och det är väldigt poppulärt.
Det tar ett tag ut till Ön men jag lovar er ni blir inte besvikna.
Vi hyr en långtejlbåt(vet ej hur de stavas) sen åker vi ut hela familjen över dagen och stannas på massa bra dykställen men oss får vi även mat,frukt och vatten!

ett annat ställe som är kannon är
Cho chang
Vi bodde på det mest fantastiska hotellet och vattnen var inte mer en 30 m ner.
Jätte fint och massa fina strandresturanger. En liten stad me shopping och folket är hur trevliga som hällst.
Det finns massa roliga dagsresor.
Vi åkte och red med elefanter där vi fick styra själva om vi ville efteråt fick vi också bada med dom
och då menar ja inte skvätta lite vatten uten verkligen bada med dom, det var et stor upplevelse.
Phuket Kamala bech
är ett ställa som folk glömmer en lagom stor strand. Bra för familjer med barn.
Benjamin är ett hotell som ger bra pris och bra servise.
Nära vattnet och nära den lilla stan.
På stranden går det säljare vilket endel kan tycka är jobbigt men oss stör det inte.
Det finns även bra lunch ställen uppe på stranden och de finns massa roliga aktiviteter så som vattenskidor, vattenskotter och falskärm.
Stranden är fin och vattnet skiner i kristallblått.
En strand där folket är snälla och pratar med en om allt möjliht.
Det erbjuds bra massage för dom som vill och proserna är billigare en bliligast.
vi har en reusturang som vi går till nästan varje kväll
"Kamala see food" innan katastrofen var det ett billigt ställe och inte så fint. men när vi kom tillbaka efter det hade dom gjort om och det är nu jätte snyggt men till ett fortsatt bra pris.
Vill du srot shoppa tar du en tuktuk för 200 bath in till patong där du både får LIV och shopping.

Ska du åka till thailand men har inte bästemt riktigt vart du ska, nu vet du ta alla ställen lr åtminstånde ett av do.. Jag lovar ni ångrar er inte jag å min familj är på samma ställe varje år.
det ör billigt och hur underbartsom hällst. Har man varit p ådom här ställena vet man sen va paradiset betyde
smea Detta var toppen. Att få en massa tips sparar tid o peng. Finns säkert en massa skit man kan åka på som helt ovetande. T ex det där m taxibilar. Kommer man n u helt osolad också blir d ju tydligt vem som är ny. Tack
marieanette kul att höra att kata är bra skall dit i jan,kan du tipsa om något bra o billigt hotell
holman tack för dessa uppgifterna ! ska åka till phuket nu på onsdag 3 dec !! ska bli så jäkla skönt !!
Gabriel Hej!

Tack för all nyttig info och det verkar som om ni trots en del skavanker hade en riktigt bra resa! Super med "prislistan" – jag brukar ha för vana att skriva ner priser efter att jag varit borta, och det är ju verkligen färskvara så det är jättebra att veta;

vi skall själva till Kata över jul och jag har en fråga om bussar mellan Kata och Patong. Åkte ni just den sträckan nån gång eller åkte ni bara buss till/från Phuket Town? Jag har åkt bussen Patong–Karon–Kata för ett par år sedan, men läste nu på nåt forum att den inte går längre? Vet ni? Det vore super, eftersom tuk-tuk verkar skitdyrt under högsäsong. Är det nån annan som vet får ni hemskt gärna svara! Tack!


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen