Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2021-01-30 13:53
Ändrad 2021-01-30 13:53
Kategori Reseberättelser
Område Thailand
Läst ggr: 10751

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: annanort
Namn: Maria Nilsson
Från: Koh Lanta
Antal Artiklar: 1
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
En av mina värsta mardrömmar...Mask i foten!Mask i foten


En av mina värsta mardrömmar det är att sitta på toa en dag och behöva få ut en 30 meter lång binnikemask och detta är väl lite i stil med det. Redan innan nyår kände jag att det kliade på ovansidan av foten. Jag hade fått en en cm lång uppbuktning och som många av er vet kan jag inte sluta att pilla på saker och ting. Problemet var att när jag pillade så förflyttades denna centimetaren bara lite åt ett håll. Jag klämde, Mia klämde och Per klämde men inget hände. Då jag visste och hade hört talas om att man kunde få mask efter att ha gått i vattenpölarna utmed vägen skar jag också upp en bit men kunde inte se något. EFter ett tag var det inte längre ett streck utan ett v. Rätt som det var slutade det klia och jag tänkte inte mer på det förrän en vecka sedan när det började klia på innersidan av foten och en liten utbuktning började att visa sig. Det var lika bra att gå till apoteket där de också misstänkte mask. Jag fick piller som såg ut som glada gubbar och som inom tre dagar skulle ta dö på alla maskar i min kropp. Lite skeptisk med ändå började jag för tre dagar sedan att äta dessa piller. Sedan dess har det känts som sockerdricka i fötterna. Det kryper, inte maskarna tror jag, utan allt annat som har satts igång och mina vader har minskat i omfång. Jag insåg också att mina andra fötter också hade blivit angripna och det visade 7 små bubblor. Nu ska jag ha tagit dö på maskarna och hoppas att de försvinner ut med mitt blod..... Jag hoppas innerligt att inga kommer ut genom något annat hål....

 

 

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Mojje ooh! fy f-n! E de sant!!!
Emelie Fy det var inte kul och höra fy f-n
Bara jag "insåg också att mina andra fötter också hade blivit angripna och det visade 7 små bubblor."
Har du många fötter?
Jennifer MEn vaddå, kan man få mask i fötterna av att gå i vattenpölar i Thailand??? Det har man ju gjort hur många gånger som helst i flipflops! Gulp!!!!
Nina FyF-n va läskigt. usch ja hade svimmat i omgångar.
Mats Gehlin Tjena! Vår dotter har varit i Thailand under långa perioder. Hon har vid två tillfällen fått detta. Läkare har konsulerats i Sverige och Thailand. Dom har sagt att dessa maskar kommer din kropp att ta hand om själv. Dom försvinner av sig själv. Det gjorde dom på dottern i alla fall. Men roligt är det inte. Lycka till.
Lisbeth År 2004 fick vår dotter (då 13 år) också en mask i foten. det kliade och den flyttade sig.... Efter resans slut åkte vi till Infektion på sjukhuset, hela personalen var inne och tittade på foten.... Vår dotter tyckte mest det var spännande och kände sig mycket speciell medans vi övriga i familjen tyckte det hela var riktigt läbbigt... Det slutade med att vi åkte därifrån med en dos avmaskningsmedel :)
Madde Alltså vi åker imorgon ....och nu kryper det i hela kroppen på mig
Rebecka Jag har också haft mask i foten efter Thailand (förra året, då 13). Nu ska jag dit igen. Knepet är att inte röra eller hålla på med det så försvinner det. Det gjorde det på mig. Kommer inte ihåg om jag tog någon medicin, men det försvann efter ett tag iaf. Det kliar och jag vet hur det känns! Kram.
Mask i ÖGAT! Min son fick också mask i foten efter en Thailandsresa, blev behandlad med en engångsdos och allt var frid och fröjd. Nu ca 6 mån senare och efter ett 10-tal läkarbesök konstateras att han har en mask i ÖGAT!! med synnedsättning som följd. Svårt att diagnostisera och nu en månadslång "avmaskning" och högdos kortison. Så vad är en mask i foten?
Familjen Persson Uch vilken otack berattalse, sitter just nu i Thailand, reseledaren pa Sun Thai Tour hjalpte oss igar sa vi fick komma till en specialist omg och tack vare reseledraens snabba handlade fick vi det konstaterat att det var mask i foten. Vill bara saga att det finns kurer mot det..
stig bra upplysning
Tack
Viveka Vi var i Thailand första gången 2000 och då fick min man maskar på baken. Riktigt många "gångar" och han trodde han skulle bli tokig av klådan. Efter mycket om och med fick han när vi kommit hem komma till infektionskliniken. Där blev läkran "överlycklig" när han fick se Ulfs bak. Den fotades osv. Han fick även recept på ett piller som tog död på maskarna och allt blev bra.


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen