Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2021-01-03 19:35
Ändrad 2021-01-03 19:35
Kategori Reseberättelser
Område Thailand
Läst ggr: 6469

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Falkens
Namn: Jonas F
Från: Solna
Antal Artiklar: 4
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Min och flickvännens resa till Thailand 2007... Uppdelad i olika delar, detta är del 1. Hoppas du följer med på resanThailandresan 2007 Del. 2 Karon BeachJa då var vi där då, Karon Beach är lite av mitt smultronställe.

På något vis så hamnar jag alltid där när jag är i Thailand. Jag dras dit. Jag tycker verkligen det ger det sköna och avslappnade lugnet som jag söker men trots det så kan det erbjuda lite fart och fläkt.

Vi börjar fira vår nedkomst med en Singa, detta är för nu är vi på plats på vår första anhalt på resan. Det är skönt att vara på plats kan man säga.Vi kom på eftermiddagen så det var inte så mycket strandtid kvar men det var inget som gjorde något för stunden trots att man var sugen på att kasta sig i vattnet utan vi tog oss ut för att äta lite. Annica var lite sugen på Thai och vem är inte det då man just kommit till Thailand? Jag rekommenderade en skön restaurang in på gatan som heter Papaya och har bra Thaimat till bra priser. Det är ju inte så att Thailand är dyrt men för det vill man ju inte slänga pengar omkring sig, inte jag i alla fall. Kalla mig snål men ja ja så är jag… Ibland!Jo, sliten efter de olika resorna så vart det en kort kväll och det var så att vi nästa stupade i sängen när vi kom tillbaka till rummet. Vi bodde denna gång på Karon Café In. Jag gillar det stället för det är trevlig personal och fräscha rum. Värt att tillägga är att det ligger på ”partygatan” så visst oväsen kan förekomma men jag rekommenderar det starkt. Maten som serveras där är riktigt fin, ta gärna en oxfilé (Vattnas i munnen på mig nu)Ja, nu var det stranden som gällde, denna strand är underbar om du frågar mig. Den är inte långgrund utan man kan bada direkt mer eller mindre dvs. man slipper gå till Indien för att bli blöt. Sen är det så att det ”gnikar” eller ”skriker” lite när man går och det sägs beror på att sanden är så finkornig. Vilket den verkligen är på sina ställen. Kanske inte den barnvänligaste stranden men det funkar det med. Jag ser solstolen som en given detalj men det kostar att hyra, kostar 100 Thb/st per dag men det är det verkligen värt. Jag skulle smälta bort om jag inte hade det.

Då vi valde att dra en lite festkväll för att fira lite mer att vi kommit till Thailand så tog vi oss till Patong vilket ligger endast 300 THB bort med Tuk Tuk. Patong erbjuder lite mer fart och fläkt än vad Karon gör och då på Bangla Road. Vi gled runt lite från bar till bar och bara njöt tillsammans, vi hade verkligen kul och vi vart… Berusade. En bra kväll kan jag säga och jag rekommenderar Patong och dess party. Väljer ni att spela mot tjejerna, ni kommer förlora hur ni än gör men det är värt det. Ni kommer garanterat få bjuda på en drink men det är kul…Dagen efter så var det stranden igen vilket föll sig ganska naturligt inte sant. Man kanske bara njuter, man kanske läser eller bara ser på människor eller hundar.Gällande läsa, det finns en affär i Karon (en bit upp på gatan) som byter in böcker för 50 Thb och sen kan man köpa en ny om man vill så man behöver verkligen inte köpa med sig 100 böcker om man gillar att läsa, det finns gamla och nya böcker. Jo det finns många och även på svenska… Franska med om man vill ha en sådan.

Ja det är Karon för mig, det är lugnet och återhämtningen… Party, det blir Patong det.

Del 3 blir Phi Phi… ses igen snart!

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Helen Står i startgroparna för min första resa till Thailand, 29/1. Vi ska till Karon beach och det känns kul att läsa så positivt om stället. Tror nog att jag kommer trivas.
Hanna Jag har också varit på Karon Beach. Det slutade med en ambulanstur till Phuket Hospital. Det var stora vågor och jag bröt foten på två ställer...suck. Men som tur var så hade vi bara 2 dagar kvar på resan. Fick stanna på sjukhuset i en vecka. Åker tillbaka igen på torsdag. Måste tillbaka till "brottsplatsen"... 1 vecka på Phuket och 2 veckor i Krabi. Skönt!!!
Helen M Vill bara berätta att även jag varit i KAron två veckor. två barn på 9 och 13 år samt jag 48. Vi hade två underbara veckor på Woraburi hotel med Vingresor. Det kan starkt rekommenderas. Men Karon beach alldeles för blåsigt för att släppa loss barnen i så vi tog oftast en tuck tuck (heter det så?) iväg till andra stränder runtomkring vi fick rekommenderat. Vi åkte i början av november månad. Freedom beach underbart. Aftonbladet hade för några veckor sedan en resebilaga Thailand. Där fanns mycket tips på stränder runt omkring att göra dagsutflykter till.


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen