Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2020-12-13 11:47
Ändrad 2020-12-13 11:47
Kategori Guider
Område Thailand
Läst ggr: 7083

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: LindaC
Namn: Linda Claesson
Från: Göteborg och Bangkok
Antal Artiklar: 2
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Liten artikel om Khao Lak och Similan Islands, hämtat från Thailandguidens forum och ursprungligen skriven av \Khao Lak och Similan IslandKhao Lak och Similan Island i Thailand

Nu är Khao lak ett stort område med flertal ständer och byar, och de skiljer sig lite åt varandra.
Vi besökte de flesta av dem och som sagt så gillade vi inte Khao lak så mycket, stränderna är inte vita och vattnet inte klart, inte jämfört med andra platser i thailand. Vissa delar är fortfarande inte uppbygda efter tsunami (nang tong är nog mest uppbydg), det är väldigt lungt där, men även ganska tråkigt.
Det är också relativt långt från stränderna till byarna om man vill handla, äta eller sånt och ganska dyrt att ta sig mellan dem olika byar med tuktuk. Det blir betydligt billigare och snabbare om man hyr en moped, men det kan ni inte göra med bebisen, eller hur...? Confused

Similan är en annan femma, vitvit sand och blått och kristallklart vatten. Naturen på öarna är väldigt oförstörd och genuin, det är egentligen en jungel, när man promenerar från huvudstranden på Miang island (det är där man kan stanna över natten) till Shell beach på andra sidan av ön så går du genom djunglen, överallt finns skyltar med vilka djur lever på ön, t ex: pytonormar, apor, varaner...Vi har sett några av dem, så dem faktiskt finns där... Confused

När det gäller restaurang så finns det bara en, fast det är ju snarare en kiosk med thaimat, du kan även köpa vatten och kaffe. Sen finns det en shop med lite hygienartiklar, cigaretter och interntet (en dator), man kan också lämna sina ryggsäckar där om man stannar bara några timmar på ön.

Bungalows är av det primitivare slaget, med ganska rena och trevliga, ligger högt upp i skogen , bara en bit från huvudstranden. Vi fick en med airkondition med det fanns ju inga glasrutor i fönster, bara myggnät (med hål i Laughing ), lite meningslöst med AC då.

Iom att vi var där i lågsäsongstider, så var det inga turister, bara vi och massa thailändare som brukar tälta där över helgen. Dem var supertrevliga och gästfria som vanligt, vi åt med dem på kvällarna, dem tyckte att vi västerlänningar äter för fort och är allmänt stressade... Laughing och försökte komunicera, men det var lite svårt, för de kunde ingen engelska. Helt underbart.

Jag tycker att Similan är mer för äldre barn eller för vuxna om jag ska vara ärlig. I november ska det vara fint, men det är ingen regel och resan dit är ändå ganska långt. Det regnade när vi åkte tillbaka och det i samband med lite vågor är inget höjdare på öppet hav, om man då åker med barn.

Jag vet inget annat sätt att ta sig till Similan än att ta speedboaten och köpa ett helt paket, men nånstans hörde vi att man kan även ta färjan till just miang island. Under kvällar så kom det alltid många båtar med bara thailändare från fastlandet, och dem verkade inte vara speedboats så det kanske stämmer.

Sjukvård i sig finns inte på ön, men så klart så finns det typ dem som är utbildade för att klara de viktigaste åtgärder när det händer nåt, men annar är det naturligtvist fastlandet som gäller.

I det stora hela så är Similan vackert och väldigt genuin i naturen, men vägen dit över Khao lak, (i högsäsongen kan man även åka från Phuket - Patong beach) och distansen till allt annat i thailand gör att det blir nog inte Similan nästa gång igen. Similan är engångsupplevelse för oss, häftigt och vackert, mer äventyrligt och äkta än övriga thailand, men som sagt, thailand har så mycket mer att erbjuda....

T ex, öarna runt ao nang i krabi provinsien, eller norra delen av phi phi don, bamboo island, trang öarna osv, det är lika vackert och mycket mer tillgängligt än similan, om man åker med småbarn. Det enda är sikten i vattnet om man vill dyka, då är just similan i högsta klass.

Så summa summarum, och detta är bara min åsikt, jag skulle skippa khao lak och similan och åka nån annastans, och ta det när barnet är större och bara som utflykt: några nätter i khao lak och en natt på similan, då blir det perfekt.

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


N Vi bodde 2 veckor i Khao Lak och 1 vecka på Kata Noi, Phuket. Ja visst var vattnet finare på andra ställen än i Khao Lak men jag tycker att det man bedömmer e helheten av allt på ett resmål och då kan jag säga kort och gott att Khao Lak var tusen gånger bättre än Phuket. Och jag kommer helt klart att återvända till Khao Lak men inte till Phuket. Smaken e som baken, delad.
Bas_ta Mycket bra information för mig som åker för första gången till Thiland. Tack för en bra artikel. Hälsningar Bas-ta
Ida Khao lak och områdena runt omkring är helt klart tusen gånger bättre än exempelvis phuket, vill man ha en massa folk så kan man lika gärna åka till kanarieöarna, det är tråkiga människor som er som inte bör åka till thailand, vill ni ha charter så åk nån annanstans..


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen