Researtiklar - Vietnam & Asien

Har du varit ute och rest och vill dela med dig av dina äventyr? Eller vill du bara "skriva av dig" lite? Logga in och skriv för allt vad tygen håller, det finns massor av människor här på vietnamportalen som vill läsa just din artikel, vi har runt 50.000 unika besökare varje månad. Har du inte redan ett medlemskap hos oss så kan du enkelt skapa ett, det tar bara 1 minut. Dela med dig av dina äventyr!

Artikelarkiv start | Bli medlem | Logga in

Skapad 2007-10-07 22:21
Kategori Information & fakta
Område Vietnam
Läst ggr: 5077

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Namn: Åkerman
Från: Fjollträsk
Antal Artiklar: 4

Förord - Beskrivning av artikeln
Många är frågorna om Visum till Vietnam. Här tänkte jag reda ut begreppenVisum till VietnamVisum till Vietnam
Svenskar får nu stanna upp till 15 dagar i landet utan visum, enda villkoren är att ditt pass är giltigt minst 90 dagar efter inresa i Vietnam och att du har en biljett för vidare resa till annat land. Den som tänkt stanna mer än 15 dagar måste dock fortfarande söka visum i förväg. Kontakta i god tid Vietnams ambassad i Stockholm, se uppgifter nedan.

Hemsida Vietnams Ambassad i Stockholm »

Adress:
Örby Slottsvägen 26
125 71 Alvsjö
Stockholm

Telefon:
08 55 62 1071
08 55 62 1077
08 55 62 1083

Fax:
08 55 62 1080

Mail:
info@vietnamemb.se

Besökstider:
Måndag - Fredag: 13.30 - 16.00
Kontorstid:
Måndag - Fredag 09.00-11.30 & 13.30-16.00


Ansökningsblankett Visum till Vietnam
VISA application form PDF »
Regler för att ansöka om Visum »

Det går också att ordna visum till Vietnam från grannländerna. Ett exempel är en resenär som ordnade visum på Khao San Road i Bangkok Thailand, för 2000Bath (ca 400SEK)

 

Reseförsäkring för Vietnam

I din hemförsäkring brukar 45 dagars utomlandsvistelse ingå. Ska du ut på större äventyr krävs lite mer. Hemförsäkringen täcker dessutom inte allt som krävs vid en längre resa.

Det bästa tips man kan erbjuda är att ringa runt till en rad olika försäkringsbolag. De ändrar ständigt sina villkor, regler och priser så det är svårt att hålla bra konkreta tips på denna sida. Lägg en timme på att undersöka priser och vad som gäller, det sparar du mycket pengar på.

 

Svenska Ambassaden i Hanoi och konsulat i Vietnam

Det kan vara bra att skriva upp och ha med sig de svenska adresserna och telefonnumren till de svenska konsulaten och ambassad i Vietnam. Man vet aldrig när det kan behövas.

Regeringskansliets Hemsida om Vietnam »
Sveriges Ambassad i Hanoi »

 

E-visa - företag som mot kostnad hjälper dig med VISA till Vietnam

Det finns flera organisationer som mot betalning ordnar VISA för dig. En del tycker detta är enklare men du kan i princip ordna detta direkt hos den vietnamesiska ambassaden i stockholm istället, förmodligen också till ett billigare pris.

Exempel på Företag:
VISA Vietnam.org »

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Ong Rolfa Kostnaden för visa är 450:- per person. Dom fixar det på en vecka.
ANNA Om man studsar ut till Thailand eller Cambodja några dagar så får man två veckors visum igen. Och så kan man hålla på som svensk , bara man kliver över gränsen och har stämplar i passen så får man nytt turistvisa. Visum till Cambodja gick på 22 dollar för vuxen och 10 dollar för barn 2011. Det räcker i en månad.
Anna Vi hade inga giltiga resedokument för utresa från Vietnam inom två veckor men det gick utmärkt ändå. Vi tog buss och båt till Cambodja med resa vi köpte från SihnCafé i Saigon. Fungerade utmärkt .
Una ej,
Vi reser till Vietnam i februari 2015 och vi har tur/retur flygbiljett - flygsträcka Kastrup-Saigon via Moskva. Vi bokade också hotel i Vietnam. Vi stannar en vecka i Vietnam, sedan reser vi ut en vecka till Kambodja och sen är vi tillbaka igen en vecka till Vietnam. Resan till Kambodja bokade vi via en vietnamesisk resebyrå i Saigon och vi har bara bokning bekräftelse på denna resa. Kambodjaresan ska vi betala till resebyrån när vi anländer i Saigon, då får vi flygbiljetter/hotel till Kambodja. Undrar om ska vi ha problem vid vietnamesisk gräns vid ankomsten? Uppfattar man att vi ska stanna tre veckor i Vietnam utan visum, trots att vi visar vår bokade resa till Kambodja samt retur flygbiljett? Eller måste vi ha riktiga flygbiljetter till Kambodja att visa upp vid ankomsten? Räcker denna e-post bekräftelse som bevisar att vi har köpt en vecka resa till Kambodja och stannar ej tre veckor i Vietnam? Släpper dom oss på Kastrup ev Moskva eftersom vi inte har visum men ändå har bevis ( tur retur biljet och bokade resan till Kambodja) att vi inte stannar tre veckor i Vietnam? Om blir några problem kan man köpa vietnam visa på själva flygplatsen i Sagon vid ankomsten dvs gränsen?
Tacksam för all råd och tips!


 
© 1999-2019 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Tirendo.se - motorcykeldäckVi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världenThailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Länktips:
Vädret i Vietnam »