Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2020-10-07 17:03
Ändrad 2020-10-07 17:09
Kategori Guider
Område Thailand
Läst ggr: 7817

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Maja
Namn: Madeleine Brännström
Från: Lund
Antal Artiklar: 1
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Chaweng? Lamai? eller kanske uppstickaren Bo Phut? Vilka är egentligen de bästa stränderna på Koh Samui? Det råder delade meningar om det och du får helt olika svar beroende på vem du frågar. Jag försöker här reda ut hur det är på olika stränder på Koh Samui. Håll till godo!Stränderna på Koh Samui - strandguideChaweng? Lamai? eller kanske uppstickaren Bo Phut? Vilka är egentligen de bästa stränderna på Koh Samui? lamai Stranden på Koh Samui i ThailandDet råder delade meningar om det och du får helt olika svar beroende på vem du frågar. Visst finns det många underbara stränder där man kan både bada och sporta utan att vara surf-fantast. Nedan beskrivs för- och nackdelar med alla stränder på Koh Samui. Gemensamt ändå för alla stränder är att det i allmänhet råder en avslappnad stämning. Däremot gör man klokt i att skydda sig mot solen och hålla sig i skuggan mellan klockan 10 och 14. Ko Samui ligger nära ekvatorn och ozonskiktet är betydligt tunnare än på våra breddgrader. Det här gör att man bränner sig väldigt snabbt och t änk på att solen tar ordentligt även när det är molnigt ute! Strandguiden ger en någorlunda översikt av vad man kan förvänta sig om de olika stränderna på Koh Samui.

 

Ao Thong Takian - Silver Beach

Ao Thong Takian Beach eller Silver Beach som den också kallas ligger i en liten egen vik alldelse på norra delen av Lamai Beach. Läget är perfekt mittemellan Chaweng och Lamai och stranden mycket fin och av renaste vitaste sand. På dagarna kopplar man av här medans det ändå är nära till lite hålligång på kvällarna om man önskar det. Det enda att tänka på är att ha på badtofflorna när man badar eftersom botten bjuder på en del vassa stenar.

Ao Thong Yang Beach

Ao Thong Yang Beach ligger på den västra delen av Koh Samui och är ganska ödslig då det bara finns några få bungalowbyar här. Stranden är inte fin med "Samui-mått" mätt.

Bang Po - Bang Tai

Bang Po är den första stranden man ser om man kör norrut från Nathon. Här kryllar inte av boenden men det finns ändå ett par hotellalternativ att välja på. Stranden är helt ok då det gäller bad och snorkling, det finns också ett mindre korallrev i ena änden av stranden. Stämningen här är mycket avslappnad och lugn. Vägen går ganska nära stranden och hotellen men det är inget som upplevs som störande. Palmer kantar strandlinjen och det är inget problem att hitta en egen skuggig plats på stranden.

Bang Rak Beach - Big Buddha Beach

Två kilometer öster om Bo Phut ligger Hat Bang Rak Beach, också känd som Big Buddha Beach. Buddha statyn med sina 19 meters höjd ses över hela bukten. Bang Rak ligger ganska nära flygplatsen men flygplanen upplevs inte som störande. Omgivningen längs stranden är väldigt lugn. Härifrån tar man sig också till systerön Koh PhaNgan. Big Budda Beach kanske inte tillhör de allra vackraste stränderna på Koh Samui men den är ändå helt ok.

Bo Phut Beach

Hat Bo phut ligger alldeles öster om Hat Mae Nam. Är råder en väldigt avslappnande stil i den gamla byn som kallas för Fishermans Village. Den lugna och mycket stilfulla omgivningen lockar en viss typ av människor och här finns också ett flertal franska caféer och restauranger representerade. Stranden som sådan är något bättre än Ban Rak och bjuder till härlig solbad.

Lamai Beach

Lamai Beach är den näst populäraste stranden på Koh Samui efter Chaweng. Här är inte lika mycket folk som på Chaweng trots att den bara är hälften så lång. Den norra delen av Lamai stranden är något lugnare än den centrala och södra delen. I den centrala delen finns den mesta servicen som affärer, sjukvård, valutaväxling m.m. Det blir djupt ganska snabbt vid stranden så den lämpar sig bra för simning. Däremot kan det vissa månader förekomma en del undervattensströmmar. Detta visas med varningsskyltar. Själva sanden är vit och firnkornig.

Chaweng Beach

Chaweng stranden är den längsta och enligt många den bästa stranden på Koh Samui. Badmöjligheterna är bra och olika delar av stranden lämpar sig extra bra för barn. Här finns ett mycket stort utbud av restauranger och barer längs stranden. Man brukar dela in Chaweng Beach i olika delar när man pratar om den, Chaweng Neu Beach - Norra Chaweng, Chaweng Klang Beach - Mellersta Chaweng, Chaweng Noi Beach - Lilla Chaweng samt Chaweng Tai Beach - södra Chaweng. Norra och mellersta är kanske bäst för bad och nattliv medan de andra är något lugnare och mer rofyllda. Själva sanden är vit och firnkorning och känns som puder under fötterna. Längs Chaweng finns kilometer efter kilometer av boende

Choeng Mon Beach

Choeng Mon är en av de minsta stränderna på Koh Samui beläget på den nordöstra sidan av ön. Stranden är bara ca 250 meter lång. I ena änden av stranden kan man vada ut till en närbelägen ö (se bild till höger). På ön finns ett hippiecafé som säljer färskpressad juice. Choeng Mon är helt klart en av Samuis pärlor. Här finns närheten till Chaweng men ändå en fantastiskt fin strand och mysigt boende

Mer information kommer om fler stränder snart

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Linda Fantastiskt! Precis vad jag letade efter!
Matte fast jag saknar Mae Nam
Mikaela Kanonbra artikel! Ska till Thailand och Koh Samui om 10 dagar. Känns kanon och ha lite kunskap om de olika stränderna.
Gunnar Klockrent! Åker till thailand nu den 19/1 2008 via Bangkok, Karon Beach (Phuket) o sedan till koh samui. Bra info!
evert Norra delen av Chaweng är väldigt grunt och framförallt sommartid - lågvatten knappt badbar utom för spädbarn.
lisa Var en sväng på Chaweng nu i mars 2009.Aldrig mer. Smutsigt och otrevligt. For tillbaka till norra delen


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen