Researtiklar - Vietnam & Asien

Har du varit ute och rest och vill dela med dig av dina äventyr? Eller vill du bara "skriva av dig" lite? Logga in och skriv för allt vad tygen håller, det finns massor av människor här på vietnamportalen som vill läsa just din artikel, vi har runt 50.000 unika besökare varje månad. Har du inte redan ett medlemskap hos oss så kan du enkelt skapa ett, det tar bara 1 minut. Dela med dig av dina äventyr!

Artikelarkiv start | Bli medlem | Logga in

Skapad 2020-07-09 10:01
Kategori Guider
Område Vietnam
Läst ggr: 3788

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Namn: Mats
Från: Lödöse
Antal Artiklar: 21

Förord - Beskrivning av artikeln
Att uppleva ett land på motorcykel ger en helt annan känsla än att sitta i en överfull turistbuss. För den som vill ha ett riktigt äventyr är Saigon till Hanoi ett spännande äventyr. Allt fler upptäcker Vietnam som ett mindre turistexploaterat alternativ till Thailand.Saigon till Hanoi på motorcykelEn spännande resa för erfarna motorcyklister

Att uppleva ett land på motorcykel ger en helt annan känsla än att sitta i en överfull turistbuss. För den som vill ha ett riktigt äventyr är Saigon till Hanoi ett spännande äventyr. Allt fler upptäcker Vietnam som ett mindre turistexploaterat alternativ till Thailand. Nästan hela resan går längs kusten med otroligt vacker natur. Den bästa tiden på året att åka är mellan november och februari då temperaturerna håller sig under 30 grader och det inte regnar. Att åka denna sträcka på ca 200 mil är dock inget för någon som nyss tagit MC-kort eller inte åker så mycket. Det krävs erfarenhet!


Byt dina egna motorcykel-däck

Förberedelserna börjar långt innan avresa på hemmaplan. Du vill ha en hel del mil på hojen under bältet innan du ger dig av. Dessutom är det också dags att du blir din egen motorcykel-mekaniker. Börja med att lära dig att byta dina egna däck. Vill du köpa motorcykeldäck online kolla t.ex. butiken Tirendo som har ett brett utbud för motorcyklar. Skaffa dig också kunskap om vilka däck som passar på olika underlag. Kvaliteten på vägarna i Vietnam är inte vad vi är vana vid hemifrån. För att inte tala om trafiken. Tempot kan bli riktigt intensivt så det är därför det är viktigt att man skaffar sig mycket erfarenhet innan.


Motorcykel kan du hyra eller köpa. Priser för att köpa börjar på ca $300. Oavsett vad du väljer är det viktigt att gå igenom hojen innan du ger dig av. Kolla det allmänna tillståndet, titta efter eventuella läckage samt slitage, mönsterdjup och lufttryck på däcken. Tänk på att en tungt lastad motorcykel kan behöva ett annat lufttryck än om man åker utan packning. Även om du mekat hemma och har goda kunskaper är det en bra idé att i förväg kolla upp vart det finns bra verkstäder, gärna där man talar engelska. Planera också vart du tänker tanka och tanka hellre en gång för ofta än att vänta tills det börjar ta slut. Ha så kul!Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i kodenKommentarer som skrivits till artikeln


Lars Roos Hej
Om man kommer med egen motorcykel köpt i Thailand från Thailand alla papper klara kvitt grön bok tax,hur funkar det,har thailändskt körkort ja svenskt oxå?
Lars Roos


 
© 1999-2018 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världenTirendo.se - motorcykeldäckThailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Länktips:
Vädret i Vietnam »