Researtiklar - Vietnam & Asien

Har du varit ute och rest och vill dela med dig av dina äventyr? Eller vill du bara "skriva av dig" lite? Logga in och skriv för allt vad tygen håller, det finns massor av människor här på vietnamportalen som vill läsa just din artikel, vi har runt 50.000 unika besökare varje månad. Har du inte redan ett medlemskap hos oss så kan du enkelt skapa ett, det tar bara 1 minut. Dela med dig av dina äventyr!

Artikelarkiv start | Bli medlem | Logga in

Skapad 2007-10-06 14:09
Kategori Tips för resan
Område Asien
Läst ggr: 5178

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Namn: Marlene
Från: Ulricehamn
Antal Artiklar: 5

Förord - Beskrivning av artikeln
De flesta som har laptop har oftas ett trådlöst nätverkskort som då går att använda lite här o var i thailand, dock kostar det oftas lite pengar att använda.
Nedanstående tips är postad tidigare i Thailanguidens forum av Micke99
Tips till långtids resenärer med Laptop!De flesta som har laptop har oftas ett trådlöst nätverkskort som då går att använda lite här o var i thailand, dock kostar det oftas lite pengar att använda.

fär de som vill ha möjligheten att vara upkopplade när de vill var de vill så finns det möjlighet med GPRS via mobiltelfon. Dock skall det tilläggas att detta inte e så snabbt men funkar iaf. till webben o email! + att det är riktigt billigt Smile

Det du behöver e en Laptop med Bluetooth eller IR port. Om du ej har det kan du köpa en Bluetooth USB adapter på Panthip Plaza fr¨n 300 baht och uppåt.

Sen behöver du en mobiltelfon med Bluetooth/IR port.

Du behöver också ett kontant kort, Jag kör med 12CALL (AIS) kontant kort. Sedan aktiverar du GPRS tjänsten kopplar ihop datorn o mobilen med prog varan du fått till Bluetooth/IR USB adaptern.

Sedan e de bara att gasa! hehe men inte för snabbt Smile

12CALL AIS, Har olika GPRS paket där du betalar från 30baht - 900baht per månad för GPRS. Dvs. de dras från ditt kontant kort en gång månaden tror de e den 7e.

Jag har ett paket med 60timmar per månad som kostar 200baht.
Laptop Asien Thailand
Det enklaste e att gå in på AIS Shoppen i Bangkok med Laptoppen o mobilen så gör de alla inställningar gratis. Finns 2 AIS shoppar i BKK, Den ena e på "Glas Haus" Sukhumwit soi 25. Enklast tar du skytrain till "asoke" sedan står det skyltat, ca 5min att gå.

Andra e på 3 våningen i Central World. (world trade center)

Man kollar snabbt sitt saldo på telfonen så man har koll på hur många timmar man har kvar. Jag måste säga att jag e imponerad av detta förrutom att de går trögt ibland!

Kanske någon som har nytta av det.....

Tipset är postad tidigare i Thailanguidens forum av Micke99

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


longrygg Tackar för ett bra tips,som jag har funderat över.
Peter frodin Perfekt beskrivning. Tack
jesper jättebra, tack!
totte strålande info ,,,tack för de
i Thailand nu Funkar det i en Asus 901 go, dvs att sätta simkortet direkt i datorns inbyggda 3g modem med Tre.se mjukvara?
anders palm En bra sajt ang, surf i thailand i thailandguiden som är värd att läsa det rör uppkopplingar till internet -hot spots samt surf via bluetooth,ir samt med usb kabel och thai sim 1 2 call ais.
nong paen mike Bra och nyttig information men du skriver inget om hur lätt det är att surfa via USB kabel och Thaisim,det är trots allt inte alla som har bluetooth i datorn även om du skriver att man kan köpa det billigt i Pattaya men JAG föredrar via USB ca:200 Bath/månaden där jag bor uppe i Sawang den din mellan Udon Thani och Sakhonnakorn.
camper49 där blev säkert några impade myke bra skrivet ha en bra da


 
© 1999-2019 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världenTirendo.se - motorcykeldäck
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Länktips:
Vädret i Vietnam »