Boka Hotell | | | Tipsa en vän 

ReseArtiklar och Reseberättelser Thailand

Skriv researtiklar och reseberättelse till Thailand. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2020-10-06 14:01
Ändrad 2020-10-06 14:02
Kategori Information & fakta
Område Thailand
Läst ggr: 12476

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Marlene
Namn: Marlene Richter
Från: Ulricehamn
Antal Artiklar: 5
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Omfattande Beskrivning samt tips och råd om visum till Thailand för svenskar
Ursprungligen skriven av Micke99 i forumet
Visum Till Thailand för SvenskarSvenska medborgare som åker till Thailand behöver inget visum för de första 30 dagarna, De får man i pass kontrollen instämplat i sitt pass när man anländer till Thailand. (Detta är EJ VOA (Visa On Arrival)...

För er som vill stanna längre i Thailand bör söka ett visum. Som turist finns det bara ett visum; Visum till ThailandTuristvisum är 60 dagar per inresa och kostar 200SEK per inresa. Med "en inresa" menar jag alltså när du kommer till Thailand börjar ditt visum gälla, När du lämnar Thailand är visumet förbrukat. Har man då 2 "inresor" så kan man alltså åka ur Thailand och tillbaka igen och då ha sitt andra 60 dagars visum! Om man har ett enkelt Turist visum (60 dagar) och vill åka ur Thailand o sen tillbaka på sitt Turist visum måste man gå till immigration office o söka ett Re-Entry permit de finns även på flygplatserna, Det kostar 1000 baht för ett enkelt turist visum. Så kan man använda visumets resternade dagar när man återvänder.

Man måste söka ett visum för Thailand på Thai ambassaden eller Konsulatet utanför Thailand, Tex. i Sverige;

Royal Thai Embassy
Floragatan 3,
Box 26220
100 40 Stockholm
Tel. +46(0)8 7917340
Fax: +46(0)8 7917351
E-mail :
[email protected]

----------------------------------------------------------------
Royal Thai Consulate (Gothenburg)
NCC Huset
Gullbergs Strandgata 2
405 14 Göteborg,
Tel. +46 (31) 7715000
Fax: +46 (31) 153240

Ett Turist visum är giltigt i 90 dagar, Detta beyder att från den dag ambassaden utfärdar ditt visum (Date of issue står det på visumet) har du 90 dagar på dig att börja använda ditt visum, Detta betyder INTE att om du väntar att åka till Thailand till den 90:e dagen så får du inget visum. Utan du får 60 dagar när du anländer i Thailand men du måste på börja det innan den sista dagen (date of exipre.).

Detta behöver du när du ansöker om visum:

1.Ett pass som är giltigt minst 6 månader efter dagen ni reser in i Thailand.
2.En ifylld ansökningsblankett per person
3.Ett foto per person (passfoto storlek och framifrån)
4.Avgiften för det visum ni ansöker för ( som kontant/cheque/postanvisning). (200SEK för Turistvisum)
5.En kopia av biljetten eller bokningsbekräftelse.
6.REK svarskuvert så att Ambassaden kan skicka ert pass tillbaka hem till er.

Här finns ansökningsblanketten i PDF-Format, Fyll in alla upgifter i datorn o printa ut. Eller printa ut o fyll i med bleck penna. Same same...
http://www.thaiembassy.se/documents/Visa%20application%20form%20revise.pdf

Här har ni ett exempel hur en ansökningsblankett ser ut ifylld (iofs. på Engelska och ett NON-B exempel);
http://www.thaivisa.com/425.0.html 


Man kan förlänga ALLA visum i Thailand. Ett Turist visum (60 dagar) kan förlängas med ytterligare 30 dagar, En 30-dagars stämpel kan förlängas 7-15 dagar (beroende på vilket humör immigrationen är på Smile )

Förlängningen görs på "Immigration office" Som finns i ALLA provinser i Thailand. En förlängning kostar 1900 baht oberoende på hur många dagar de ger dig. Du behöver ett foto med dig vid förlängning, Har du ej så tar de ett för en mindre slant Smile Du behöver så klart även ditt Pass.

Behöver man en förlängning till så brukar det gå, men oftas bara 10 dagar den andra förlängningen men 1900 baht Smile

Här finns ett exempel på hur en förlängnings ansökan ser ut;
http://www.thaivisa.com/426.0.html

Overstay

Overstay är när en person är i Thailand efter att visumet har gått ut. Detta skall man helst försöka hålla sig borta ifrån för det kostar pengar Smile Och kan betyda problem om något händer dig. Men om man är på overstay så kostar det 500 baht per dag MEN den första dagen gratis (andra dagen 1000baht o sen 500 per dag). Detta betalas när du lämnar Thailand o du får en stämpel i ditt pass som säger "OVERSTAY". Det är INGA problem att komma in i Thailand efter en Overstay och det är inga problem att söka visum, Man blir INTE heller "Persona Non Grata (Person som ej är välkommen i landet) för Overstay. Max beloppet för Overstay är 20.000 baht! Barn under 7 år kan EJ få några Overstay böter.

Man få absoult inte arbeta i Thailand på ett Turist visum, inte ens volontär arbete eller arbete som man inte får lön. Jobbar man på ett Tursit visum och blir haffad av Immigrations polisen så kan detta innebära omedelbar utvisning och Persona Non Grata. Eller en hel del böter eller båda.

För att få jobba "lagligt" i Thailand så behöver man ett NON-immigrant visum typ B (Business) och ett Arbetstillstånd (WP).

NON-Immigrant Visum.

Detta visum finns det en massa typer av. Tex. B som är ett arbets visum som man söker om man skall jobba i Thailand. För att ansöka om detta är det nästan samma sak som ett Turist visum förutom att man behöver en del andra papper från företaget man skall jobba för, Ex. Skatte papper och inbjudan att jobba för dem och ett Arbetstillstånds ansökan som är inskickad av företaget i Thailand till Labpur Dep. i BKK. Ett 3 månaders NON-B kostar 400SEK, Ett 1 års multiply entry kostar 1000SEK, Multiply entry betyder att man kan åka in/ut ur Thailand hur många gånger man vill under det året utan att visumet är förbrukat.

Har man redan ett arbetstillstånd från Thailand så får man ett ett års utan problem bara man bifogar det med till Ambassaden (INTE KOPIA)...

Har man ej det utan att Arbetstillståndet är på gång, så får man "oftas" bara ett 3 månaders, Sedan när man väl har arbetstillståndet i handen kan man åka till gränsande land o söka ett ett års NON-B. Vissa företag i Thailand kan tom. förlänga ett 3 månaders till 1 års efter arbetstillståndet kommit på immigrations kontoret. Det har att göra med hur företaget är uppbyggt; Storlek, omsättning, Thai/utländska anställda osv.

Det finns också ett NON-Immigrqant visum för Pensionärer (NON-Imm O-A) som är över 50 år och har en summa sparade pengar eller en månads inkomst (pension) Är man förtids pensionerad under 50 år skall man ha ett brev skrivit från försäkringskassan att man är det.

För att få detta visum förlängt varje år i Thailand behöver du visa up ett nytt "Bank Statement" på 800.000 baht i din Thai-Bank, eller en månads inkomst på minst 65.000 baht som kommer från "over seas" (Hemifrån). Det går också bra med en kombination mellan dessa summer tex. 400.000 på banken och 32.000 pension varje månad.

NON-O är ett visum för personer som är gifta med en Thailändsk medborgare. De som krävs extra är;

Kopia på vigselsbevis
Kopia på makans Thai IDkort/Thaipass.

Detta visum kan ens Sambo ej få tyvärr Smile Utan bara för de gifta...

Några länkar om Visum/Thailand;

www.thaiembassy.se - Ambassaden Sthlm.
www.thaiconsulate.se - Konsulatet GBG
www.thaivisa.com - Nyttiga visum sida. Engelsk
http://www.learn4good.com/travel/thailand_embassies.htm - Thai Ambassader o Konsulat över hela världen!

Ursprungligen skriven av Micke99 i forumet

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


lina grymt bra förklarat. lätt och enkelt. alla mina frågor fick svar. tack=)
micke99 ja det var bra. Tyckte väl att jag kände igen några rader, men de var länge sedan jag skrev det juh :)
tommy när du blir panshiss och tar det lungt kan du söka etta...
Det finns också ett NON-Immigrqant visum för Pensionärer (NON-Imm O-A) som är över 50 år och har en summa sparade pengar eller en månads inkomst (pension) Är man förtids pensionerad under 50 år skall man ha ett brev skrivit från försäkringskassan att man är det.
Jan T. Carlsson Hej! Tack för en informativ artikel om visum i Thailand. Men vad gäller overstay, så är jag rädd för att man får hosta upp cash från första dagen. Det hände mig nyligen vid grånsen till Kambodia. Jag tror inte att Immigration där någonsin hört talas om att första dagen skulle vara gratis. Så är det ju ofta, att reglerna tillämpas olika och till och med helt i strid med vad som är skrivet. Ciao!
roland bra upplysning men varfor 800000 bath ingen Thailander harsa mycket i lon.mer om detta ar onskvart.
Frida Tack för en bra artikel. Ska volontärarbeta i 6 veckor i Thailand, behöver jag då ett NON-Immigrant Visum typ B?
Pål Nordell Hej!
Det där med Non-immergration Visa Kategori "O" gfår man ta med en nypa salt

Räcker du är sammanboende med en Thai flicka så går det bra
bara man betalar vid Visum annsökan 3 månader visa, 6månader visa eller 12 månader visa
3 månader visa kostar 400:-Sek 6 månader visa 800:- och 132 månader visa 1200:-Sek
Som betalas kontant vid Visa annsökan på Thai Ambassad eller Könsulatet
Stochholm eller Göteborg

Ps. Bara du och sambon har samma adress i Thailand
Men bifoga intyg från försäkringskassan om du fyllt 50 år
annars samma regler som för pensionerer.

P. Nordell

Betalning kan endast ske med kontanter med annsökan, således ej Bankkort
Matte Kanon. Men jag har fortfarande inte fattat om jag o tjejen kan åka in i thailand, stanna 30 dagar, åka till borneo en månad o sen komma tillbaka och stanna ett par veckor innan hemresa till sverige? Vad blir det för visa? Måste man visa upp utresebiljett vid inresa till thailand?
Meni Gud vad snällt att du har översatt allt och länkat ansökningsblankettet! Hjälp mig mycket =) Tack tack, nu önskar jag dock att allt går som det ska =)
kenth nilsson Hej det var en väldans bra artikel det sa alt
marianne Bra förklarat,men varför 800.000bath i kontanter,vilken thailändare har det om jag får fråga.är säker på att ni förlorar många turister på detta.och ingen handel av turisten i fråga.
elin hejsan hoppsan.
sa kan jag ansoka om ett arbets visum val i thailand eller maste jag gora det fran ett annat land INNAN jag kommer till thailand aven fast jag inte ska borja jobba pa en gang?


Annonsera här »  
Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
PhuketPortalen - sveriges största reseguide till Phuket
Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand
Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen
Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område

Lägg till Vietnam Portalen i dina favoriter Kontakta oss på Vietnamportalen Online just nu:
 
© 1999-2008 VietnamPortalen