Forum Vietnam! - Logga in eller välj "Bli Medlem" ovan!
 

Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Hur man lyckas undvika att betala turistpriser i den lokala affären  (läst 1582 gånger)
asia4ever
Jr. Medlem


Karma: +10/-1
Offline

Antal inlägg: 27


« skrivet: 20111129 16:02 »

I vissa länder gäller särskilta turistpriser för oss faranger. Åtminstonde på den typ av varer som vi vanligtvis handlar (men kanske inte lika vanlig att loklbefolkningen gör det) Exempler är vanligt dricksvatten på flaska (lokalbefolkning använder stora behållare som levereras/byts ut hemma), läsk, youghurt.

Vi har nyligen hittat ett bra knep, lovar inte att det alltid funkar, men än så länge har det hjälpt oss både i Laos och Vietnam.

När du har hittad en affär eller marknadsstånd som verkar trovärdig, börja med att köpa ägg! Ja, vanliga ägg, detta köper ingen turister, alltså har de inte hunnit fundera ut något turistpris än. Kan du samtidigt några få fraser på lokala språk (några siffror samt hälsningsfraser kommer man långt med) blir du behandlat som en fastboede och du får handla till vanliga priser.

Är man på semester en vecka eller två, bryr man sig kanske  inte om hur mycket allt kostar, men när man reser flera månder blir budgetten viktigare, och ockerpris på dricksvattnet blir raskt en källa till irritation.

Loggat
kvitter
Jr. Medlem


Karma: +0/-0
Offline

Antal inlägg: 10« Svara #1 skrivet: 20120621 09:11 »

Å andra sidan är \\\"ockerpriserna\\\" i asien rena rånet här hemma. Med tanke på hur lite befolkningen vanligtvis tjänar så tycker jag gott att de kan få de där extra tre-fyra kronorna som turistpriserna ligger på.
« Senast ändrad: 20120622 09:15 av kvitter » Loggat
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Sitemap Forum Vietnam

 
© 1999-2013 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen

Kontantkort för VietnamThailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand

Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Utförsäljning! Köp din resehandbok till lägsta priset i sverige här på vietnamportalen. Vi säljer nu ut Första Klass reseguide, Berlitz och Willmaguide till sanslöst låga priser.
Köp resehandbok »

Kontantkort för Vietnam »
Om Vietnamportalen hjälpt dig så får du jättegärna visa det genom att klicka "+1" och "gilla"