VietnamPortalen

Vietnam Ämnen => Tips och varningar => Ämnet startat av: asia4ever skrivet 20111129 16:02Titel: Hur man lyckas undvika att betala turistpriser i den lokala affären
Skrivet av: asia4ever skrivet 20111129 16:02
I vissa länder gäller särskilta turistpriser för oss faranger. Åtminstonde på den typ av varer som vi vanligtvis handlar (men kanske inte lika vanlig att loklbefolkningen gör det) Exempler är vanligt dricksvatten på flaska (lokalbefolkning använder stora behållare som levereras/byts ut hemma), läsk, youghurt.

Vi har nyligen hittat ett bra knep, lovar inte att det alltid funkar, men än så länge har det hjälpt oss både i Laos och Vietnam.

När du har hittad en affär eller marknadsstånd som verkar trovärdig, börja med att köpa ägg! Ja, vanliga ägg, detta köper ingen turister, alltså har de inte hunnit fundera ut något turistpris än. Kan du samtidigt några få fraser på lokala språk (några siffror samt hälsningsfraser kommer man långt med) blir du behandlat som en fastboede och du får handla till vanliga priser.

Är man på semester en vecka eller två, bryr man sig kanske  inte om hur mycket allt kostar, men när man reser flera månder blir budgetten viktigare, och ockerpris på dricksvattnet blir raskt en källa till irritation.


Titel: SV: Hur man lyckas undvika att betala turistpriser i den lokala affären
Skrivet av: kvitter skrivet 20120621 09:11
Å andra sidan är \\\"ockerpriserna\\\" i asien rena rånet här hemma. Med tanke på hur lite befolkningen vanligtvis tjänar så tycker jag gott att de kan få de där extra tre-fyra kronorna som turistpriserna ligger på (http://www.flirtfair.se/).