Forum Vietnam! - Logga in eller välj "Bli Medlem" ovan!
 

Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Con Dao - möjligheternas ö  (läst 869 gånger)
fiskin
Nybörjare


Karma: +0/-0
Offline

Antal inlägg: 2« skrivet: 20110419 01:51 »

Sitter nu på en ö i södra Vietnam som heter Con Dao som man antingen kan nå via båt (som tar ca 12 h) från Vung Tao (30 km söder om HCMC) eller via flyg från HCMC som tar 1 timma. Vi tog flyget (Vietnam Airlines) och fick betala ca 1400:- för två personer t/r. Mycket smidigt och väl värt pengarna, samt en otrolig inflygning på ön. Du lär märka den!

Con Dao är en nationalpark som inte är exploaterad än med ca 6000 innevånare. Det är få västerländska turister, vilket också märks på öbornas dåliga engelska. De flesta turister som kommer hit är vietnameser. Ön är en gammal fängelseö som används under krigen, det finns både franska och amerikanska fängelsebyggnader kvar som nu är skrämmande museer. Bland dem mest kända är fängelsehålor som kallas för ”tiger cages”. Det finns flera militärbaser på ön pga av det strategiska läget. Det märks mest på svettiga yngre män som springer i solen i grön t-shirt.

Det finns flera olika stränder som är bra, både för sol och bad (en del stränder lite väl långgrunda vid lågvatten), och andra stränder ligger nära till hands för mycket bra snorkling vid korallrev. Ett tips är att åka ut med dykarfirman Dive Dive Dive där man får snorkla/dyka och får garanterat se massa fina koraller och fiskar. De som driver firman är amerikaner och mycket hjälpsamma när det gäller att rekommendera hotell, restauranger och andra turistattraktioner (trots att detta egentligen ej ingår i deras buisiness). Ön är annars inte så väl utvecklad vad gäller taxi, internet och utbud av affärer, men den är otroligt lugn och skön och jättehjälpsamma människor. Vandring finns det viss gott om, även om vi ej provade detta speciellt mycket. Stort utbud av fauna, fåglar och djurliv. Det är varmt dygnet runt, året runt och fuktigt.

Sammanfattningsvis kan vi rekommendera denna ö om man vill ha det lugnt och vill utforska naturlivet, både i skog och vatten. Åk dit innan alla andra gör det! 

Loggat
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Sitemap Forum Vietnam

 
© 1999-2012 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen

Kontantkort för Vietnam

Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand

Boka vandrarhem - budget hotell och vandrarhem hostels över hela världen

Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Utförsäljning! Köp din resehandbok till lägsta priset i sverige här på vietnamportalen. Vi säljer nu ut Första Klass reseguide, Berlitz och Willmaguide till sanslöst låga priser.
Köp resehandbok »

Kontantkort för Vietnam »