Forum Vietnam! - Logga in eller välj "Bli Medlem" ovan!
 

Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vietnamresa mitten av Maj  (läst 444 gånger)
Jennifer_E
Nybörjare


Karma: +0/-0
Offline

Antal inlägg: 1« skrivet: 20120404 13:56 »

Hej alla,

Jag skulle verkligen uppskatta all hjälp och info om vart vi ska åka i Vietnam

Jag och pojkvännen hade velat åka två veckor mitten till slutet av maj och vill uppleva en riktig bra resa. Vet någon om hur vädret brukar vara vid denna årstid? Ska man undvika några orter?

Hade planerat att landa i Saigon eller Hanoi och sedan åka till Phu Quoc, Nha Trang samt Hoi An (är det bra städer att besöka). Hur länge bör man stanna på var ort?

Tack för all hjälp

Mvh

Jennifer

Loggat
Maya
Nybörjare


Karma: +0/-0
Offline

Antal inlägg: 2« Svara #1 skrivet: 20120423 15:58 »

Hej!
Jag skriver några rader trots att jag inte har erfarenheter från Vietnam än.

Jag och min vuxna dotter reser från Arlanda den 5 maj till Saigon och tillbringar 5 dygn där. Bor på bra hotell mitt i centrala Saigon och ska göra en dagsutflykt till Mekongdeltat. Övrig tid ska vi \"göra stan\". Det finns ju otroligt mycket att göra i Saigon! Det bästa är att googla på sådant som \"restauranger Saigon\", \"marknader Saigon\" mm. Jag har hittat allt där och skrivit ner namn och adresser i min resedagbok, så vi kan utforska när vi väl är på plats.

Jag gör all research själv. Resa och hotell har vi bokat och betalt via Odenresor, som är mkt pålitliga. Att växla till vietnamesisk valuta kan vara knepigt, finns inte alltid på Forex. Men vi lyckades

Efter 5 dygn i Ho Chi minh staden fortsätter sedan med inrikesflyg till Phu Quoc Island, där vi bor i beach front bungalow i 9 dygn. Staden Duong Dong har mycket att erbjuda när det gäller små restauranger, nattmarknad och mycket mer. Man hyr bil/jeep och åker till andra sidan ön där sanden på Sao beach ska vara om möjligt ännu vitare än på västra sidan. Det finns oxå pärlodlingar och pepparodlingar att besöka.

Tiden är vald efter min dotters möjlighet att vara borta från arbetet och även om egntiden börjar nu i slutet av april, är ändå mellan 28 och 34 grader så om det regnar, torkar allt hur fort som helst.

Lycka till, jag hoppas ni kommer iväg och får njuta med alla sinnen!
Maya
Loggat
Luffarn
Nybörjare


Karma: +0/-0
Offline

Antal inlägg: 4


Framtiden var bättre förr


« Svara #2 skrivet: 20120525 11:52 »

Hej!
Förhoppningsvis är ni redan på plats nu. Jag blev medlem här idag och var i Vietnam i början av året. Jag kom från Laos över gränsen vid Dien Bien Phu. Mottagandet vid gränsen var helt suveränt! Mycket gästfritt och mängder av god information samt möjlighet att växla laotiska kip till dong till en helt OK kurs.

Dien Bien Phu och Son La är två små städer - inte helt utan charm. I DBP finns gott om minnen från kriget mot fransmännen på 50-talet. Son La är en långsträckt stad, inklämd mellan berg med pittoreska små byar i utkanterna. Problemet är språket. Man talar knappt någon engelska där.

Jag avslutade i Hanoi. Där finns massor att se, men trafiken är helt livsfarlig....VARNING!
Loggat
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Sitemap Forum Vietnam

 
© 1999-2012 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen

Kontantkort för VietnamThailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand

Hotell Thailand - finn ditt drömboende hos oss - snabba svar - bra priser
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Utförsäljning! Köp din resehandbok till lägsta priset i sverige här på vietnamportalen. Vi säljer nu ut Första Klass reseguide, Berlitz och Willmaguide till sanslöst låga priser.
Köp resehandbok »

Kontantkort för Vietnam »