Researtiklar - Vietnam & Asien

Har du varit ute och rest och vill dela med dig av dina äventyr? Eller vill du bara "skriva av dig" lite? Logga in och skriv för allt vad tygen håller, det finns massor av människor här på vietnamportalen som vill läsa just din artikel, vi har runt 50.000 unika besökare varje månad. Har du inte redan ett medlemskap hos oss så kan du enkelt skapa ett, det tar bara 1 minut. Dela med dig av dina äventyr!

Artikelarkiv start | Bli medlem | Logga in

Skapad 2010-12-10 15:44
Kategori Information & fakta
Område Vietnam
Läst ggr: 5419

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Namn: asia4ever
Från: Göteborg
Antal Artiklar: 1

Förord - Beskrivning av artikeln
En komplettering till den informationen som finns att läsa om Cu Chi tunnlarna under rubriken SevärdheterCu Chi tunnlarna på egenhandEtt bra tips om man vill slippa köandet i Cu Chi tunnlarna är att ta sig dit på egenhand. Visst är det både billigt och enkelt att hoppa på en av turerna som varje hotel och resebyrå i Saigon arrangerar, men  leser man broscurerna nogrannt, ser man då att alla avgår vid samma tid.

Så vill ni undvika massturismen rekomenderar jag att ta lokalbussen. Buss 13 går från Behn Tahn marknaden och resan till busstationenn i Cu Chi tar ca 75 minuter och kostar 7000vdn. Väl framme i Cu Chi kan man välja att fortsätta med MC taxi, eller göra som vi, hoppa på buss 79. För 3000 vdn kommer man hela vägen fram. Sen är det bara att lösa biljett till själva området, och i den biljetten ingår alltid egen guide.

Vi hade förmånen att under ett par timmar vara helt ensamma med en guide. Förutom frågor kring vad vi så och upplävde fick vi möjlighet att ställa massa frågor om Vietnam i dag, guidens egen uppväxt åren efter kriget, och slutligen svara på guidens alla frågor tillbaka till oss om Sverige.

Sista avgången för buss 79 från tunnlarna tillbaka till Cu Chi centrum avgår vid 17-tiden.

Det går även att sig till Cu Chi med följande bussar: buss 94 från busstationen i Cholon (district 5) eller buss 74 från An Suong stationen (district 12)

 

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Hans Tack hade ett stopp på 6 timmar chansade på att det måste gå bra. Sitter nu i taxi t/r känns bra tack


 
© 1999-2019 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Thailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand Tirendo.se - motorcykeldäckVi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världen
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Länktips:
Vädret i Vietnam »