Researtiklar - Vietnam & Asien

Har du varit ute och rest och vill dela med dig av dina äventyr? Eller vill du bara "skriva av dig" lite? Logga in och skriv för allt vad tygen håller, det finns massor av människor här på vietnamportalen som vill läsa just din artikel, vi har runt 50.000 unika besökare varje månad. Har du inte redan ett medlemskap hos oss så kan du enkelt skapa ett, det tar bara 1 minut. Dela med dig av dina äventyr!

Artikelarkiv start | Bli medlem | Logga in

Skapad 2010-11-11 13:17
Kategori Reseberättelser
Område Asien
Läst ggr: 9739

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Namn: MariaKarlsson
Antal Artiklar: 2

Förord - Beskrivning av artikeln
Sol, bad och äventyr i AsienSydostasiens bästa Thailand, Vietnam, Singapore, Malaysia eller IndonesienSydostasien är ett perfekt ställe att besöka under de europeiska vintermånaderna. Medan snön faller i många av våra svenska städer; erbjuder Thailand, Singapore, Malaysia, Vietnam och Indonesien sol, varma hav och vänlig lokalbefolkning.

Thailand
Thailands fantastiska stränder är speciellt populära bland de mängder av ungdomar som bokar flyg till bangkok för att dra fördel av billig mat och logi, klarblått hav och partystämning i solen. I Thailand kan du hitta spektakulära och omväxlande sätt att tillbringa semestern på; allt från intensiva utekvällar i Bangkok, till strandfester, dykning och elefant trekking. Trots vissa oroligheter tidigare i år, förblir Thailand en favorit för vinterresenärer och landet är det mest populära långväga resmålet bland svenska turister.

Vietnam
Flyg till Vietnam och upplev ett av Asiens minst exploaterade länder, med fantastiska kuststräckor och stränder; som China Beach strax utanför hamnstaden Danang, där det tropiska klimatet skapar en behaglig temperatur året runt. Om du reser till Vietnam, bör du inte heller missa de historiska underjordiska Cu Chi tunnlarna, som spelade en viktig roll under Vietnamkriget och nu är en populär sevärdhet. Tunnlarna sträcker sig från Ho Chi Minh, tidigare Saigon; till Kambodias landsgräns. Vietnam bjuder framförallt på fantastiska naturupplevelser, men i Ho Chi Minh City hittar du ett intensivt nattliv, billig shopping och otaliga restauranger och barer. Här kan du också sy upp kläder till priser du sällan får på andra ställen.

Singapore
Singapore är en liten stat belägen strax intill den södra spetsen av Malackahalvön och en bra introduktion till Asien, som med sin polerade och mycket rena stadsbild saknar de "grova kanterna" som många andra städer i regionen har. Singapore är ett riktigt shoppingparadis, så bege dig till butikerna vid Orchard Road och de stora modehusen som Louis Vuitton, Chanel och French Connection. När du sedan har lämnat av shoppingkassarna på hotellet, kan det vara skönt att koppla av med en promenad i de vackra omgivningarna i Singapores botaniska trädgård. Besökare som anländer med flyg till Singapore har något att se fram emot; Changi utnämns regelbundet till en av de bästa flygplatserna i världen och har, förutom mängder av butiker och restauranger – också en fjärilsträdgård och stor pool.

Malaysia
Malaysia är ett av Sydostasiens mest aktiva länder och besökare har ett stort utbud av utomhusaktiviteter som golf, fågelskådning, segling, kryssningar, grottexpeditioner och några av de bästa dykplatserna i världen att välja mellan. Men även nattlivet är imponerande; området Bukit Bintang i Kuala Lumpur är färgstarkt och glamoröst - fyllt med hippa klubbar och livliga barer som håller öppet till långt fram på morgontimmarna.

Indonesien
Indonesien består av öar och den officiella siffran är 17 508 stycken; vilket är mer än de flesta människor någonsin besöker under en livstid! Men för de flesta resenärer är Bali favoriten. Ön ligger mellan Java och Lombok och är det främsta turistmålet i landet; känt för konst, dans, skulpturer, färger, lädervaror och musik. För äventyrliga resenärer har Bali också utmärkt surfing, forsränning, cykling och fyrhjulsdrivna utflykter. Kulturfans kan titta på uppvisningar av den traditionella Barong Dance eller besöka den lilla konstnärsbyn Ubud, som har ett brett utbud av gallerier och museer. Och om du vill koppla av, varför inte skämma bort dig själv på ett av Balis världsberömda spa?

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


nillan jättebra skrivet tack!


 
© 1999-2019 VietnamPortalen            
 
Annonsera här »  

Vi har alla tänkbara guideböcker resehandböcker och kartor till hela världenThailandguiden - sveriges största reseguide till Thailand Tirendo.se - motorcykeldäck
Online just nu:     Forum | Hotellbokning | Artikelarkiv | Bildgalleri | Bli medlem | Logga in    Välkommen Gäst - välkommen som medlem
 
 
Söker du Hotell Vietnam
Använd droplisten för att se hotell i ett visst område
Länktips:
Vädret i Vietnam »